Witte de Withstraat Rotterdam

| | , ,

De Witte de Withstraat is een bijzondere mengeling van kunst en het dagelijks leven. Dag en nacht is hier van alles te beleven. Overdag zijn de winkels, galerieën, restaurants en terrassen geopend en ´’s avonds komen de bars tot leven. Hieronder vind je een overzicht van de bekendste hotels en hostels, festivals, bars, terrassen, restaurants, kunstgaleries en winkels.

In de Witte de Withstraat vind je het CityHub Hotel Rotterdam, waar je voor een goede prijs kunt overnachten. Daarnaast herbergt de straat het beste hostel van Rotterdam: het King Kong Hostel. Breng dus zeker een bezoekje aan deze verblijfplek, ook al overnacht je er misschien niet.

Ook vinden er in de Witte de Withstraat festivals plaats. De straat speelt een belangrijke rol tijdens de jaarlijks terugkerende Museumnacht 010 met haar vele galerieën en bars. De straat wordt vooral gebruikt voor de vele after-parties die er tot in de kleine uurtjes na het museumbezoek tijdens de Museumnacht plaatsvinden.

Bezoek zeker het Nieuw Rotterdams Café NRC dat zich in het oude kantoor van de NRC-krant bevindt. Of wat dacht je van Café de Witte Aap, in 2010 door de Lonely Planet verkozen tot ´s werelds beste bar. Voor een goed biertje kun je terecht bij Bierboutique Rotterdam dat in 2019 in de top drie eindigde van de Beste Cafés van Nederland. Het bruine café De Schouw is een plek waar je misschien wel Rotterdamse schrijvers of kunstenaars tegenkomt. De nieuwste bars zijn onder andere Café Labru en Ballroom.

Heb je zin naar een restaurant te gaan in plaats van een bezoek aan een café of terras? De Witte de Withstraat heeft vele restaurants waar verschillende keukens vertegenwoordigd worden, en de volgenden springen zeker uit het lijstje. Zo is er Vivu, een Vietnamees eethuis. Schuif ook aan bij wereldeethuis Bazar, waar vooral Arabische gerechten geserveerd worden. Italiaans eten vind je bij Olivia en als je van speciale wijnen houdt, kun je terecht bij Wijnbar Het Eigendom.

Aangezien de Witte de Withstraat een verbindende factor in de Rotterdamse kunst as is, zijn er ook in deze straat veel kunstgaleries te vinden. Zo is er Witte de With Contemporary Art waar hedendaagse en moderne kunst tentoongesteld wordt. Neem ook een kijkje bij TENT, een van de bekendste galeries in de straat. Galerie Ecce heeft ook een grote verzameling moderne kunst. Voor beeldhouwwerken, schilderijen, keramiek, brons en nog meer moderne kunst kun je terecht bij Galerie Van Eijk. WORM heeft een film- en muziekprogrammering en voor theatervoorstellingen kun je terecht in Theater Witte de With.

Behalve al het voorgenoemde kun je in de Witte de Withstraat ook nog winkelen. Er zijn veel exclusieve winkels en boetieks te vinden tussen de restaurants, galeries en bars. Neem een kijkje bij de zaak van Marlies Dekkers, waar exclusieve lingerie van de Rotterdamse ontwerpster wordt verkocht. Betsy Palmer verkoopt pumps en laarzen met een bijzonder uiterlijk. R.S.I. The Attraction is er voor iedereen op zoek naar bijvoorbeeld snowboards en snowboardkleding, skates of frisbees. Heb je ballet- of danskleding nodig? Dan kun je terecht bij Paraddy.

De Witte de Withstraat heeft dus voor ieder publiek wel iets in de aanbieding en op ieder tijdstip van de dag. Je kunt hier dag en nacht de straat afstruinen en zult het altijd op een nieuwe manier beleven. Tijdens een bezoek aan Rotterdam mag een wandeling door de Witte de Withstraat zeker niet ontbreken.

De geschiedenis van de Witte de Withstraat

De Witte de Withstraat is in 1871 vernoemd naar de in 1599 geboren zeeheld Witte Corneliszoon de With en diende als verkeersader tussen de polderstad en de westelijke waterstad. Deze held ligt in de St. Laurenskerk in Rotterdam begraven. Rond 1900 startte het tramnetwerk van Rotterdam met een paardentramlijn en een deel hiervan ging door de Witte de Withstraat. In de zeventiger jaren kreeg de straat een slechte reputatie door de illegale gokhuizen en louche cafés. Een aantal decennia later zou dit echter allemaal veranderen.

De straat is gelegen in de Rotterdamse kunst as waar meer dan 30 galerieën, musea en studio’s samenkomen. Om deze ligging te benadrukken werd er in de negentiger jaren een make-over uitgevoerd waardoor de Witte de Withstraat het Maritiem Museum en het Museumpark met elkaar verbindt. Zo is de straat samen met het Museumpark en de Museumhaven vanaf 1998 officieel onderdeel van de Rotterdamse kunst as.

Vorige

Transavia Rotterdam

10x Bijzonder Overnachten in Rotterdam

Volgende