Transavia Rotterdam

| |

Transavia is een Nederlandse luchtvaartmaatschappij die naar verschillende Europese vakantiebestemmingen vliegt. Een van de zes thuishavens in Nederland en Frankrijk is Rotterdam The Hague Airport. De eerste vlucht van Transavia die op de luchthaven in Rotterdam landde, vond plaats op 14 december 2005. Inmiddels is Rotterdam Airport een belangrijk vliegveld voor Transavia, met ruim 4000 vluchten per jaar.

De meest gevlogen routes van Transavia Rotterdam gaan naar Barcelona en Malaga. Vliegen vanaf Rotterdam Airport voor een zakenreis of vakantie voelt als een luxe vanwege de kleinschaligheid van het vliegveld. Als je aankomt op Rotterdam/Den Haag Airport dan zit je soms al binnen dertig minuten in de taxi naar huis of naar het hotel. De bereikbaarheid van en naar het vliegveld is prima te doen met openbaar vervoer. Andere populaire Transavia vluchten vanuit Rotterdam Airport, zijn onder andere Palma de Mallorca, Innsbruck, Ibiza, Split, Kos, Rome (Fiumicino) en Faro. Maar ook voor een stedentrip naar Genève in Zwitserland is Rotterdam Airport een goed vertrekpunt met Transavia,

Tickets kunnen onder andere online geboekt worden. Passagiers van Transavia kunnen online inchecken, hun stoel reserveren, een hotel boeken, auto huren of een reisverzekering aanschaffen via de website.

Parkeren Rotterdam Airport Transavia

Parkeren is mogelijk op één van de parkeerplaatsen van RTH Airport, tot drie uur voor vertrek kunt u online een parkeerplaats reserveren. Er zijn parkeerplaatsen beschikbaar waarbij u de auto elektrisch kunt opladen, helaas kun je deze niet vooraf reserveren.

Daarnaast is er valet parking en shuttle parking beschikbaar bij Rotterdam Airport. Deze parkeerdiensten boek je direct bij de bedrijven die deze diensten aanbieden. Dit gaat buiten Transavia om.

  • Shuttle Parkin Rotterdam Airport
  • Speed parking
  • Terminal parking Rotterdam
  • Valet parking Rotterdam Airport

Inchecken Transavia Rotterdam

Hoe lang van tevoren moet je inchecken bij Transavia Rotterdam?

De check-in balies van Transavia gaan 2 uur voor vertrek open. Deze balies sluiten 40 minuten voor vertrek, zorg dus dat je op tijd bent. Let op dat je voor de check-in balie sluit ook je bagage hebt afgegeven. Als de check-in balie is gesloten wordt je niet meer toegelaten tot de vlucht.

Als je op het vliegveld incheckt, dien je paspoort of identiteitsbewijs bij de hand te hebben.

Online inchecken bij Transavia Rotterdam

Om het inchecken nog makkelijker te maken kun je vanaf 30 uur voor vertrek online inchecken via de website van Transavia. Je ontvangt hierover een bericht via e-mail. Online inchecken kan tot 4 uur en soms zelfs tot 1 uur voor vertrek.

Als je online incheckt en je boardingpass uitprint of op je telefoon hebt staan dan kun je direct via de veiligheidscontrole naar de gate. Let op, als je ruimbagage hebt moet je nog wel langs de check-in balie.

Handbagage bij Transavia

Als je op zakenreis gaat, naar je vakantiehuis of gewoon een kort op reis dan neem je niet altijd veel bagage mee. Alle benodigde spullen kun je inpakken in een kleine koffer of tas en neem je mee in het vliegtuig. Deze kun je dan boven de zitplaatsen opbergen of onder de stoel voor je.

Per persoon mag je 1 stuks handbagage meenemen. De handbagage krijgt een groen of rood label en mag u gratis meenemen.

Kleur labelafmetingen (cm)Gewicht (max)locatie
Groen45 x 40 x 2510 kgCabine
Rood55 x 40 x 2510 kgCabine of Ruim
Bij drukke vluchten wordt de handbagage met rood label in het ruim vervoert.

De afmetingen zijn inclusief wielen en handvaten. Iedereen mag daarnaast ook gratis een paraplu of wandelstok meenemen tijdens de vlucht.

De vloot van de lowcost-maatschappij

Als lowcost luchtvaartmaatschappij zijn de prijzen van de tickets laag, en krijg je om die reden aan boord geen gratis eten en drinken. Voor extra’s zal er betaald moeten worden. Transavia vliegt voornamelijk met de Boeing 737-700 en de Boeing 737-800.

De vloot van Transavia is modern, jong en vriendelijk voor het milieu. Het interieur van de vliegtuigen is voorzien van speciale led-verlichting dat tijdens de vlucht voor een aangename sfeer zorgt. Dit soort interieur wordt ook wel Sky interieur genoemd. De vliegtuigstoelen zijn bekleed met een comfortabel materiaal dat E-leather heet. Dit zorgt ervoor dat u comfortabel zit tijdens de vlucht.

Geschiedenis van Transavia

Ruim vijftig jaar maakt de luchtvaartmaatschappij Transavia al deel uit van het Europese luchtvaartnetwerk. Het is een budgetluchtvaartmaatschappij, opgericht in 1965 door een Schotse en Belgische particulier als Transavia Limburg N.V. Het Limburgse Maastricht Aachen Airport was toen dan ook de thuisbasis van de luchtvaartmaatschappij. Een jaar later werden de aandelen overgenomen door de Amerikaanse maatschappij Boreas Corporation. Het was 1966 toen de eerste Transavia vlucht vanuit Nederland vertrok. Tot 1986 heette de luchtvaartmaatschappij N.V. Transavia Holland, en sinds de tachtiger jaren vliegt de maatschappij vooral als charter in Europa en nabije streken.

De eigenaren zijn door de jaren heen veranderd en de naam werd Transavia Airlines toen de luchtvaartmaatschappij zich begon te focussen op lijndiensten. De eerste lijndienst ging naar Londen Gatwick. Het was het jaar 1991 toen Transavia 25 jaar bestond en de maatschappij bijna geheel in handen van KLM kwam. Toen de Nationale Investeringsbank in 2003 de laatste 20% aandelen verkocht, werd Transavia 100% een dochtermaatschappij van Air France-KLM. Sindsdien is de huisstijl enkele keren veranderd, en is Transavia zich gaan toeleggen op de verkoop van vliegtickets via internet. In 2015 werd de laatste nieuwe huisstijl bekendgemaakt en zo kreeg Transavia een nieuw logo en kregen de vliegtuigen een nieuw uiterlijk. Inmiddels vliegt Transavia op ruim 100 luchthavens in Europa, Noord-Afrika en Dubai. Er zijn zes thuishavens in Nederland en Frankrijk, en in de winter worden extra vluchten uitgevoerd naar populaire wintersportgebieden in België, Duitsland en de Alpen. Transavia is inmiddels de Nederlandse marktleider in vakantievluchten.

Vorige

Zuidplein Rotterdam

Witte de Withstraat Rotterdam

Volgende