The Student Hotel Rotterdam

| | ,

Wanneer je in The Student Hotel Rotterdam verblijft, beleef je zonder enige twijfel een inspirerend verblijf. Rotterdam wordt gezien als een moderne stad vol met creatief design en dit wordt weerspiegeld in The Student Hotel. Je zult hier dus ondergedompeld in de Rotterdamse stad en cultuur. De locatie bij Cool en Kralingen is ideaal, er zijn vele winkels en culturele hotspots om de hoek. In het hotel komen gasten, studenten en lokale bewoners bij elkaar en wordt er samen gewerkt, geleerd en gespeeld.

The Student Hotel Rotterdam biedt gratis WiFi, een lounge en game area, een fitnessruimte en een 24-uurs receptie. Ook is er een restaurant en bar, The Commons. Hier kun je terecht voor een ontbijt, lunch, diner of een snack. Behalve hotel is deze locatie nog veel meer. Er zijn business rooms, co-working plekken, vergader- en event kamers, maar ook studentenkamers. Regelmatig worden er evenementen en lezingen georganiseerd waar het doel van het hotel naar voren komt: samenkomen, van elkaar leren en elkaar inspireren.

Studentenkamers

De studentenkamers in The Student Hotel zijn een fantastische optie voor studenten die op zoek zijn naar een centrale locatie in hartje Rotterdam. Er zitten veel voordelen aan langdurige kamerhuur in dit hotel. Zo is je kamer volledige gestoffeerd en aangekleed en heb je een eigen badkamer. Ook mag je gebruik maken van de fitnessruimte, gratis fietsen huren en zijn bedlinnen en schoonmaak inbegrepen in de prijs. Daarnaast mogen je ouders een keer gratis komen overnachten.

The Student Hotel bevindt zich in de buurt van de Hogeschool Rotterdam en de Erasmus Universiteit. Hierdoor is deze locatie aantrekkelijk voor (inter)nationale studenten om op een aangename manier in Rotterdam te verblijven en te studeren.

De geschiedenis van The Student Hotel

De reis van The Student Hotel begint in 2006 met Charlie MacGregor. Deze ondernemer krijgt op 26-jarige leeftijd het idee een plek te creƫren waar studenten, (wereld)reizigers en lokale bewoners samenkomen en elkaar inspireren om zo naar een betere wereld te streven. De hotels zijn gebouwd rond de student spirit, die volgens Charlie een liefde voor leren, open mind en nieuwsgierige natuur heeft. Ondanks de hedendaagse vestigingen in onder andere Amsterdam, Parijs, Berlijn, Eindhoven, Delft, Den Haag en Rotterdam, begon het verhaal niet zo succesvol.

Charlie had grote moeite de investeringen rond te krijgen en kon in Nederland niet de benodigde toestemmingen bemachtigen, totdat hij in 2010 een promotievideo uit 2008 terugziet waarin een student die in het eerste hotel in Luik verbleef, verteld dat het net een hotel lijkt. Zo begon het idee voor een plek waar co-working en co-living onder een dak samenkomen en opende in 2012 de vestiging in Rotterdam. The Student Hotel Rotterdam onderging een uitgebreide renovatie in 2017. Het hotel heeft een moderne uitstraling en biedt comfortabele kamers voor zowel toeristen als studenten. De keten hoopt over vijf jaar 65 geplande of geopende vestigingen in Europa te hebben. Zo staan onder meer Toulouse en Porto op de planning.

Vorige

Supermercado Rotterdam

Stayokay Rotterdam

Volgende