The Slaak hotel Rotterdam

| | ,

Zonder enige twijfel is de sfeer van The Slaak Hotel Rotterdam bijzonder met haar moderne ontwerp warme uitstraling. De kamers zijn voorzien van luxe comfortabele meubels, de badkamer heeft een regendouche en er is een apart toilet. De gasten kunnen gebruik maken van mobiele check-in en krijgen een digitale sleutel op hun smartphone om de kamer te ontgrendelen. Alle kamers hebben daarnaast USB-ingangen, een kluis, minikoelkast, 24 uur per dag 7 dagen per week room- en conciërge service. Op de kamer kun je zelf thee maken of genieten van Nespresso koffie. Mocht je nog meer luxe of ruimte willen, kies dan voor The Slaak Loft. Hier vind je naast een bed, ook een loungestoel, bank en eettafel. The Slaak Executieve Suites gaan nog een stapje verder en bieden je een bad, aparte slaapkamer en balkon.

Verder biedt The Slaak Hotel een restaurant-bar genaamd Didot34 waar je kunt ontbijten, lunchen, dineren en borrelen. Hier kom je andere hotelgasten of mensen die het gebruiken als co-working plek tegen. Het restaurant heeft een mooi design geïnspireerd op de vijftiger jaren en er staan verse, lokale en gezonde producten op het menu. Je kunt in het hotel ook sporten. Alle gasten hebben toegang tot de 100 vierkante meter grootte en compleet uitgeruste fitness Studio34.

Meetings en Events

The Slaak Hotel Rotterdam heeft ruimte voor meetings en events. Er zijn twee pressrooms, ieder met een ruimte van dertig vierkante meter, waar voor verschillende opstellingen gekozen kan worden. Daarnaast vind je hier een upper bar waar je privébijeenkomsten kunt plannen. Het hotel is goed bereikbaar en als je met de auto komt, kun je deze parkeren in de bijbehorende parkeergarage.

De Geschiedenis achter The Slaak hotel

The Slaak Hotel Rotterdam is een nieuw hotel in Rotterdam dat pas in 2019 opende. Toch heeft het pand waarin het boutique design hotel gevestigd is een lange geschiedenis. Hier werden namelijk twee kranten uitgegeven en ruim 100 jaar geleden werd de eerste krant geperst onder Het Vrije Volk. Een tijd na de Tweede Wereldoorlog liep door de vergrijzing het aantal abonnees terug en zo komt er gauw een ander bedrijf in het pand. Het wordt gebruikt door Stokvis, een technisch handelsgebouw aan de voorkant en in de tachtiger jaren is er een pool- en snookercentrum aan de achterkant van het gebouw.

De deelgemeente Kralingen-Crooswijk vestigt zich in 1991 in het pand en noemt het Slaakhuys. Wanneer de deelgemeente een ander onderdak zoekt, wordt het Slaakhuys gekraakt en er worden er exposities en feesten georganiseerd. Vanaf 2010 krijgt het de status Rijksmonument en uiteindelijk is The Slaak Hotel Rotterdam gevonden als perfecte bestemming voor dit bijzondere gebouw.

Vorige

Euromast Rotterdam

Nhow Hotel Rotterdam

Volgende