Supernova Hotel Rotterdam

| |

Eigenzinnig, kunstzinnig, kleurrijk – het zijn keywords waar je aan denkt als de naam Rotterdam naar voren komt. Supernova Hotel Rotterdam in de wijk het Oude Westen staat dan ook gelijk aan deze sleutelwoorden. Dit kleurrijke en unieke boutique hotel in de stad is een verlengde van wat er in Rotterdam te zien en te beleven valt. Het hotel organiseert allerlei evenementen en unieke hotelovernachtingen met andere ondernemers in de stad, en verkoopt puur Rotterdamse producten. Lees hier meer over het ontstaan van 4-sterren Supernova Hotel Rotterdam, hoe het is om er te overnachten en wat je er nog meer kunt doen.

Nieuw en vernieuwend dat is wat de geschiedenis van Supernova Hotel omschrijft. Het hotel aan de ’s Gravendijkwal 68 opende pas op 1 september 2019 haar deuren. Het bestaat uit 38 diverse kamers en was vroeger een verouderd hotel en leegstaand kinderdagverblijf. Beide gebouwen zijn door de ontwerpers en ondernemers van Supernova Hotel aan elkaar gekoppeld en omgetoverd tot dit nieuwe boutique hotel waar gebruikgemaakt is van color-blocking paletten, die de cultuurrijke Rotterdamse Kruiskade die om de hoek van het hotel ligt symboliseren. Het is dan ook niet verrassend dat het vernieuwende hotel in 2019 de Entree Awards won.

Champagne Supernova

De ondernemers bedachten de naam van het hotel naar aanleiding van een nummer van Oasis, waarin geschreven staat someday you will find me, caught beneath the landslide, in a champagne supernova. Je kunt hier dan ook de enige echter Supernova-champagne proeven.

Thuiskomen in Rotterdam

In Supernova Hotel Rotterdam voelt het alsof je thuiskomt. De kamers hebben unieke details en veel meubilair die doen denken aan thuis, zoals een comfortabele lounge plek en een platenspeler, of toegang tot de intieme tuin van het hotel. Op de televisie op de kamers kun je je eigen content afspelen. De gezamenlijke ruimtes in het hotel, zoals de Library Lounge, zijn ingericht om je thuis te laten voelen en te ontspannen, of om er op een comfortabele manier te kunnen werken. Er is gratis Wifi en elke kamer heeft een eigen badkamer en airconditioning. De kamers zijn van alle gemakken voorzien er is de hele nacht door roomservice. Laat jezelf in dit hotel in hartje Oude Westen in de watten leggen tijdens een vakantie in eigen land.

Ook als niet-hotelgast genieten van een drankje aan de bar of een hapje op het terras. Zo is er altijd een gezellige mix aan bezoekers van dit bijzonder ingerichte pand. In de Supper kun je terecht voor speciale Supernova cocktails, Supernova-champagne of zelfgemaakte bar bites. Er staat altijd wel iets speciaals op het menu waarbij het overgrote deel home made is. Het hotel heeft ook een hoek ingericht waar je snacks en souvenirs kunt kopen: Superette.

Innoverende arrangementen

Supernova Hotel Rotterdam organiseert innoverende bijeenkomsten en arrangementen, en host daarnaast art residences. De meest recente is van kunstenaar Jacco Bunt. Kunst staan hier dan ook hoog in het vaandel en er wordt ruim baan gegeven aan vernieuwende kunst.

Daarnaast blijft het hotel innoveren met allerlei arrangementen zoals Super Culinary Package met Private Dining op je kamer. Ideaal om even uit je eigen huis op staycation in eigen land te gaan! Ook zijn er verschillende arrangementen waarbij je vanaf je hotelkamer kunt feesten bij een live DJ stream of kunt genieten van een door filmhuis Kino geselecteerde film die je vanuit je hotelbed kunt bekijken. Tijdens deze arrangementen is er uiteraard all-night roomservice. En wat dacht je van de special waar je ontbijt op bed krijgt van Harvest Coffee Brewers?

Over vernieuwend gesproken: het hotel heeft zelf haar eigen Supernova app waar je alles over het hotel te weten komt en direct je kamer kunt reserveren.

Puur Rotterdam

Het hotel is staat bomvol met Rotterdamse kunst en producten. Zo wordt er bijvoorbeeld gebak geserveerd van Sharp Sharp, kun je eten proeven van Indonesia en komen de cocktails van de bekende Rotterdamse cocktailbar Dr. In de souvenirshop vind je producten als chocolade van de Bonte Koe of door Susan Bijl ontworpen tassen.

Digital Nomads

Supernova Hotel is zo ingericht dat het uitermate geschikt is voor global nomads en art residencies. Voor deze langere verhuur opties zijn er dan ook speciale huurcontracten beschikbaar die een tijdsbestek van 1 tot 6 maanden beslaan. Heb je altijd al willen beleven hoe het is om een tijdje in een boutique hotel te wonen? Supernova Hotel bied je deze unieke kans.

Wil je een keer in een ander 4-sterren hotel slapen?

Vorige

Room Mate Bruno Hotel Rotterdam

10 Betaalbare Hotels in Rotterdam

Volgende