SUMO Rotterdam

| | , ,

De Japanse Sushi & Grill restaurantketen Sumo staat bekend voor verse gerechten, snelle service en een goede prijs/kwaliteitverhouding. Er zijn verschillende Japanse specialiteiten te proeven en je kunt er onbeperkt voor een vaste prijs sushi en gerechten van de grill eten, ook wel yaki gerechten. Yaki is Japans voor ┬┤gebakken┬┤. Waan je in een Aziatische omgeving in een van de restaurants tijdens een Japanse en Aziatische lunch of diner.

Sumo Rotterdam heeft twee vestigingen: op de Mauritsweg en in de Markthal. Met het restaurant in de Markthal wil Sumo Rotterdam de bezoeker welkom heten in het concept van een moderne Japanse vismarkt. Je kunt hier gaat zitten om de lunch, het diner of de tussendoortjes nuttigen. Je kunt het natuurlijk ook afhalen en ergens anders opeten.

Het menu van SUMO

Sumo heeft een uitgebreide kaart voor liefhebbers van de Japanse keuken. Zo is er Nigiri, sushi die door handpalmen gevormd wordt. Ook zijn er de mini pokebowl, maki, sashimi, temaki, gunkan, en hot bowls. Daarnaast kun je genieten van verschillende bijgerechten, vlees-, vis-, en vegetarische gerechten en kun je als kers op de taart nog voor een dessert kiezen.

Onder de huidige situatie in het corona tijdperk is het noodzakelijk een reservering te maken. Dit kan op de website restaurantsumo.com, of je kunt telefonisch contact opnemen met een van de vestigingen. Als je plaats wilt nemen op het terras is reserveren niet nodig.

Sushi wordt met plezier voor u gemaakt

Bereikbaarheid van beide sumo restaurants

Sumo Rotterdam Mauritsweg ligt aan de Mauritsweg 6 in de havenstad. Je loopt hier in vijf minuten vanaf het Centraal Station van Rotterdam naartoe. Ook kun je met de tram naar halte Kruisplein of halte Eendrachtsplein, hier stap je bijna voor de deur van Sumo uit. De dichtstbijzijnde parkeerplaats is Parkeergarage Schouwburgplein op ongeveer vijf minuten loopafstand.

Sumo Rotterdam Markthal is te vinden in de Markthal Rotterdam, aan de Verlengde Nieuwstraat 2-5. Het Station Blaak ligt op een minuut loopafstand van de Markthal, en kan bereikt worden met de metro, trein of bus. Mocht je met de auto komen, rijdt dan naar de Markthal en parkeer de auto in de betaalde parkeergelegenheid onder de Markthal.

De geschiedenis van SUMO

Het is inmiddels acht jaar geleden dat Sumo Rotterdam begon als een kleinschalig Japans restaurant aan het Schouwburgplein in Rotterdam. Het intieme en kleine restaurant, gespecialiseerd in Aziatisch eten, werd al snel razend populair. Dit kwam onder andere doordat Sumo, als een van de eerste horecaondernemingen in Nederland, de all-you-can-eat formule hanteerde. Dit concept houdt in dat de klant een vast bedrag betaalt en onbeperkt gerechten kan bestellen.

Het all-you-can-eat sushi concept is sindsdien ontzettend populair geworden in het land en Sumo begon dan ook snel met uitbreiden. Inmiddels is Sumo in heel Nederland te vinden en zijn er naast de vestigingen in Rotterdam, ook restaurants in onder andere Amsterdam, Den Haag, Nijmegen, Scheveningen en Arnhem. Sumo blijft doorgroeien, maar de geschiedenis neemt ons terug naar Rotterdam. Op dit moment zijn er in de havenstad twee Sumo restaurants te vinden.

Vorige

JUMP XL Rotterdam

Rotterdam Welcome Card

Volgende