Suite Hotel Pincoffs Rotterdam

| |

Wellicht heb je een hele poos geleden de making of van dit hotel op RTL4 voorbij zien komen. De zender maakte de docusoap Hotel aan de Maas over de oprichting van Suite Hotel Pincoffs Rotterdam. Twee voormalig journalisten toverden dit pand om tot een uniek boutique hotel aan de Maas. Kom hier alles te weten over de geschiedenis van het gebouw, haar huidige functie en meer.

Een oud douanekantoor

Ooit deed het gebouw waarin Suite Hotel Pincoffs Rotterdam zich bevindt, dienst als douanegebouw. Het gebouw begon haar verhaal in 1879 als douanekantoor. Het is ontworpen door architect J.S.C. van der Wall en maakte deel uit van het handelsterrein dat bestond uit de Rotterdamse Handelsvereeniging. Het pand heeft drie verdiepingen en bevindt zich op de hoek van de Binnenhaven, Entrepothaven en de Koningshaven. De naam herleidt naar Lodewijk Pincoffs, één van de grote Rotterdamse namen die van 1827 tot 1911 leefde. Onder zijn vleugels werd het begin van de Rotterdamse Haven gemaakt en hij maakte onderdeel uit van de oprichting van de Rotterdamsche Bank en de Holland-Amerikalijn.

Authentieke details en luxe

Het idee voor Suite Hotel Pincoffs Rotterdam startte in 2002, maar in 2007 werd het pas omgetoverd tot uniek boutique hotel, toen Stadsherstel Historisch Rotterdam groen licht gaf om de hoteldroom van de ondernemers te verwezenlijken. Het was april 2008 wanneer het hotel geopend werd en het grote publiek kennis kon maken met het nieuwe ontwerp waarin comfort en luxe gecombineerd zijn met authentieke bewaard gebleven details, zoals de monumentale kluis.

Beste hotel van Rotterdam

Suite Hotel Pincoffs Rotterdam bestaat uit 17 prachtige suites met authentieke details gecombineerd met modern comfort. Het biedt unieke vergezichten op de havens in de stad, de Maas en de eigenzinnige Rotterdamse bruggen. Door haar unieke ligging, geschiedenis en bijzondere inrichting heeft het hotel tot nu toe verschillende prijzen gewonnen, zoals de in 2017 vergaarde Expert Choice Award. De jury koos het daarnaast tot het Beste Hotel van Rotterdam.

Door het hele hotel kun je genieten van kunst en fotografie. Zo zijn de routebordjes en de kadenummering ontworpen door Vivian Ronden van inZakeKunst, die een verhaal vertellen van hoe men aan het eind van de 19e eeuw leefde en hoe het leven van politicus en zakenman Lodewijk Pincoffs Rotterdam beïnvloedde.

Thematische kamers met een romantische blik op de haven

Alle kamers kijken terug naar het verleden van de stad, en hebben prachtige foto’s die de romantiek van de Rotterdamse Haven laten zien. De foto’s komen uit archieven van het Nederlands Fotomuseum op de Wilhelminapier, en zijn onder andere van Aart Klein, Frits Rotgans en Cas Oorthuys.

Kadergroottes variëren van 20 m² tot 40 m² en je kunt kiezen uit Comfort Kamers, Mezzanine, DeLuxe, Junior, Corner, Romantic, Art, en Family Suite. De kamers zijn luxe en comfortabel, en de Corner Suite heeft bijvoorbeeld een whirlpool en prachtig uitzicht omdat het zich op de hoek van het hotel bevindt.

Kunst in de Art Room

Een speciale suite in dit eigenzinnige boutique hotel is de Art Suite. Naast overnachtingsmogelijkheid is deze suite ook te huur voor bijeenkomsten. Speciaal aan deze kamer is het unieke schilderij van maar liefst 3 bij 4 meter met de naam ‘Gespreid Bedje’, gemaakt door kunstenares Liesbeth van Ginneken.

Dineren, trouwen en vergaderen

Suite Hotel Pincoffs Rotterdam biedt naast hotelkamers ook een restaurant, de mogelijkheid tot vergaderen en trouwen. Het restaurant maakt waar het kan gebruik van biologische producten en serveert een overheerlijk ontbijt. Ook zijn er speciale business ontbijtmogelijkheden voor kleine tot grote groepen.

Ben je op zoek naar een unieke locatie voor een vergadering? Neem een kijkje in de mogelijkheden die Suite Hotel Pincoffs je biedt met haar originele vergaderkamers met prachtig uitzicht en de nieuwste apparatuur.

Harte cultureel Rotterdam

Wanneer je in Suite Hotel Pincoffs Rotterdam verblijft, bevind je je te midden van vele culturele hotspots van de stad, zoals het Nederlands Fotomuseum, het Luxor Theater, LantarenVenster en de Cruise Terminal. Ook Ahoy Rotterdam is dichtbij, met maar een metrostop verderop. Het hotel blijft vernieuwen met speciale arrangementen zoals de In-Room-Dining Special of het Street Art Rotterdam Arrangement. Je kunt Suite Hotel Pincoffs Rotterdam ook als uitvalsbasis voor een ontdekkingstocht door de stad per fiets gebruiken. Ga je trouwen? Vraag dan naar de Happy Huwelijk Special.

Niet alleen in 2017, maar ook nu nog hoort Suite Hotel Pincoffs bij de beste 4-sterren hotels van Rotterdam.

Vorige

Inntel Hotels Rotterdam Centre

Room Mate Bruno Hotel Rotterdam

Volgende