SS Rotterdam

| | , , ,

Het toonaangevende oude stoomschip van de voormalige Holland Amerika Lijn staat voornamelijk bekend als viersterrenhotel, maar je kunt hier nog veel meer beleven. Het is een perfecte locatie om een evenement te organiseren, te trouwen of te genieten van een diner. Als je er wilt overnachten kan dat in een van de 254 kamers. De kamers zijn verdeeld in drie categorieën, Original, Manhattan of Bahamas die gelegen zijn op de verschillende decks van het schip. Een verblijf in dit hotel is een unieke ervaring die je kunt combineren met een van de activiteiten die het schip daarnaast aanbiedt.

Op de SS Rotterdam vindt je verschillende restaurants en bars zoals Lido Grill met een houtskooloven, restaurant Club Room, een Ocean Wine Bar, de Captains Lounge en een Pianobar waar je geniet van een drankje terwijl er op een piano wordt gespeeld. De algemene stijl op het stoomschip is die van New York in vijftiger jaren. Er is ook ruimte voor bijeenkomsten, vergaderingen en events met 12 event zalen en 20 vergaderzalen waar 10 tot maar liefst 3.500 personen samen kunnen komen.

Houd je van spanning? Daag jezelf en je vrienden, familie of collega’s dan uit in een van de Escape Rooms aan boord met als thema een New Yorkse metro en een koelcel. Lukt het jou om de geheimen te ontrafelen en op tijd de Escape Room te verlaten?

Ins en Outs van de SS Rotterdam

Als je meer van het schip te weten wilt komen, dan is dat mogelijk. SS Rotterdam heeft een rijke geschiedenis en er zijn ontzettend veel verhalen te vertellen over het schip. Tijdens de rondleiding met een audiotour krijg je veel van dit soort details en verhalen te weten.

 Het is ook mogelijk het schip te verkennen met een persoonlijke gids die je de indrukwekkende machinekamer laat zien en je nog meer over de SS Rotterdam vertelt. Groepen kunnen een rondleiding op maat aanvragen. Ook is het mogelijk om een bezoek aan het schip te combineren met de Euromast, Mini World Rotterdam of Spido.

De skyline van Rotterdam met de SS-Rotterdam op de voorgrond

Een stukje geschiedenis van het voormalige stoomschip

Als je voor het indrukwekkende SS Rotterdam staat, is het makkelijk voor te stellen hoe de wereld er decennia geleden uit zag. Het schip neemt je mee terug in de tijd en het interieur is nog altijd even klassiek als vroeger. SS Rotterdam is het oude schip van de Holland Amerika Lijn. Het schip maakte haar eerste achtdaagse reis naar New York in 1959 met aan boord niemand minder dan Kroonprinses Beatrix tussen de twaalfhonderd opvarenden. De laatste overtocht over de Atlantische Oceaan vond in 1971 plaats, waarna het nog decennia als cruiseschip gebruikt werd.

Uiteindelijk vond SS Rotterdam haar laatste rustplaats aan de kade van Katendrecht in Rotterdam, waar het nog altijd bezocht kan worden. ‘La Grande Dame’, de bijnaam van het stoomschip, kwam in augustus 2008 onder veel gejuich van toeschouwers aan in Rotterdam en werd op 15 februari 2010 geopend voor publiek. Het Nederlandse bedrijf WestCord Hotels is vanaf 2013 verantwoordelijk voor het beheer van de Rotterdamse trots, SS Rotterdam.

Vorige

Bruggenloop Rotterdam

Wereldmuseum Rotterdam

Volgende