SPIDO Havenrondvaart Rotterdam

| | , ,

Rondvaartbedrijf Spido organiseert rondvaarten in de haven van Rotterdam en heeft als afvaartplaats het Willemsplein, aan de centrumzijde van de Erasmusbrug. Deze populaire toeristische attractie biedt naast de havenrondvaarten ook dagtochten naar onder andere de Deltawerken en de Tweede Maasvlakte.

De vloot van Spido bestaat uit comfortabele en goede schepen zodat je aan boord van optimaal comfort en kwaliteit kunt genieten. De schepen varen onder andere onder de namen Henry Hudson, James Cook en Prinses Amalia. Naast gebruikelijke rondvaarttickets zijn er ook combitickets verkrijgbaar, die een rondvaart combineren met bijvoorbeeld een bezoek aan Diergaarde Blijdorp. Met een combiticket ben je goedkoper uit en je ziet de grootste haven van Europa van dichtbij en je kan uren rondlopen in misschien wel de leukste dierentuin van Nederland. In de huidige tijd is het online boeken niet alleen makkelijk, maar ook nog eens verplicht. Kinderen onder de 4 jaar mogen trouwens gratis mee, er moet wel een kaartje worden gereserveerd. Reserveer hier online je kaartjes voor de havenrondvaart.

Havenrondvaart

De meest geboekte rondvaart is de havenrondvaart die je in 75 minuten meeneemt naar de Rotterdamse haven en een prachtig uitzicht op de skyline van Rotterdam geeft. In de haven van Rotterdam zie je de drukte van het binnenvaart- en zeeschepen verkeer en kun je op een bijzondere manier de dokken, werven en moderne overslag van containers aanschouwen. Ook wordt er langs de SS Rotterdam gevaren.

Nadat je plaats genomen hebt aan boord van één van moderne schepen van Spido, kan de bijzondere rondvaart van start gaan. Eerst kijk je uit over de verschillende Maasbruggen en de Erasmusbrug, en vaar je langs het Scheepvaartkwartier waar het Wereldmuseum op de hoek pronkt met haar historische schoonheid. Ook de oude Veerhaven kun je goed bekijken vanaf de Maas, waarna de Euromast al gauw in het zicht komt. Tijdens de route word je goed geïnformeerd over wat je op dat moment allemaal ziet.

Na een tijdje komt de altijd drukke en bruisende haven in het zicht. Spido vaart dicht langs de schepen en geeft een unieke kijk in de Rotterdamse haven. Het is indrukwekkend en interessant om de dokken en scheepswerven in gebruik te zien en containerschepen vanaf het perspectief van een ander schip te kunnen bekijken. Aan boord wordt ondertussen de mogelijkheid geboden om eten of drinken te nuttigen, waardoor je deze tour dus naast een bijzonder uitstapje ook als lunchmoment van je dagje uit kunt zien. Zo kom je pas écht veel over Rotterdam te weten.

Uiteindelijk vaar je over de Maas terug naar het Willemsplein, maar zelfs het einde van deze tour is de moeite waard. Vanaf het water krijg je zicht op Hotel New York en het prachtige cruiseschip SS Rotterdam. Uiteraard ontbreekt ook de moderne Erasmusbrug niet op de vele fotomomenten die je tijdens de tour hebt. De skyline van Rotterdam is nu eenmaal bijzonder en indrukwekkend, al helemaal vanaf de Maas.

De 75 minuten durende havenrondvaart van Spido is een fantastische manier om Rotterdam en haar iconen vanaf het water beter te leren kennen, en een glim op te vangen van hoe het er in een wereldhaven aan toe gaat. Zowel alles wat je ziet als de uitleg die je hier in het Nederlands, Engels, Duits en Frans over krijgt en het vriendelijke personeel, zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

Vaartijden

De havenrondvaart duurt 75 minuten.

Maandag tot en met vrijdag vertrekt de rondvaart om 14:00 uur

Zaterdag en zondag vertrekt de rondvaart om 11:00, 12:30, 14:00 en om 15:30

Tekst loopt door onder de foto

Onder de Erasmusbrug ligt de opstap steiger voor de Spido Havenrondvaart

De geschiedenis van SPIDO

De geschiedenis van Spido Rotterdam neemt ons mee terug naar het jaar 1919, toen Daniël George van Beuningen een dienst begon om schepelingen en passagiers met kleine boten op te halen van zee- en rivierschepen die in de haven moesten blijven liggen. Van Beuningen had de Nederlandse Stoomsleepdienst overgenomen en begon via deze weg de dochteronderneming Spido. Het bedrijf had dertig motorboten gekocht via de Roeiers Vereeniging Eendracht en de focus lag in de beginjaren dus op het vervoer van werklieden.

Toen de luchthaven Waalhaven vanaf 1931 Rotterdam ook populair maakte onder dagjesmensen, begon Spido met het vervoer van bezoekers. Daarnaast deed het postvervoer naar de zeeschepen in de haven. Na de oorlog, vanaf 1960, begon Spido met rondvaarten voor toeristen en werd dit langzaamaan de belangrijkste activiteit. Spido was vanaf dat moment een van de populairste activiteiten die je in Rotterdam kon doen. Het was het jaar 2000 toen Spido de beslissing nam haar vloot te moderniseren. Het eerste nieuwe schip van de rederij was de Abel Tasman. In 2019 vierde Spido Rotterdam groots haar 100-jarige bestaan. Het bedrijf is nog altijd razend populair door de bijzondere rondvaarten die het aanbiedt.

Vorige

Bibliotheek Rotterdam

9 van de beste drie sterren hotels in Rotterdam

Volgende