Savoy Hotel Rotterdam

| | ,

Dit centraal gelegen viersterrenhotel in het centrum van Rotterdam biedt 95 comfortabele kamers. Het interieur heeft een retro stijl en ademt de sfeer van de wederopbouw die zo typerend is voor de havenstad. Door de ligging loop je binnen vijf minuten naar de Oude Haven, de Markthal, de Kubuswoningen en de bekendste winkelstraten van Rotterdam. Wil je de stad per fiets verkennen? Dat kan gemakkelijk want het hotel biedt fietsverhuur. Voor het gemak kun je met de fast-check-in zelf inchecken.

Savoy Hotel Rotterdam is gebaseerd op Savoy Essentials, wat betekent dat ieder verblijf een bepaalde standaard heeft zoals Nespresso op je hotelkamer en kosteloos gebruik van een yoga mat. Het hotel staat bekend om de goede service en faciliteiten. Zo is er een heerlijk ontbijt en kun je ook het ontbijt op bed laten brengen. Het restaurant Savoy LOCAL biedt verder de rest van de dag roomservice aan. Je kunt kiezen uit een tweepersoonskamer, een tweepersoonskamer met 2 bedden en/of met balkon, een familiekamer met balkon of een luxe suite. Je kunt deze kamers los boeken of in combinatie met een arrangement, zoals een familie- of fiets arrangement.

Groepen

Ben je op zoek naar een luxe kamer voor maximaal 6 personen? Overweeg dan de Piet Le Blanc Suite. Hier kun je slapen, gamen, muziek luisteren en films kijken terwijl je van een prachtig uitzicht over de stad geniet.            

Vergaderen

Ben je op zoek naar een vergaderruimte? Savoy Rotterdam heeft verschillende samenwerkingen met bijzondere vergaderlocaties dichtbij het hotel. Het hotel helpt bij het organiseren van een vergadering of event en kan daarnaast de overnachting van de deelnemers verzorgen

De geschiedenis van het Savoy Hotel in Rotterdam

Savoy Hotel Rotterdam is een pand met een indrukwekkende betonconstructie waarbij de voor- en achterkant hetzelfde uiterlijk heeft. Het gebouw heeft altijd dienstgedaan als hotel en ontstond in de tijd van de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog. Savoy Hotel Rotterdam staat midden in het Hoogkwartier, een naoorlogse wijk met moderne architectuur. Het hotel ontstond als initiatief van de N.V. Wereldhaven en hoort nu bij de beste 4-sterren hotels van Rotterdam.

Savoy Rotterdam heeft tijdens haar loopbaan twee ingrijpende renovaties ondergaan. De eerste vond plaats in 1985 waarbij de hoeveelheid beton in het interieur werd verdoezeld en de tweede recent in 2019. Tijdens de laatste verbouwing is de sfeer van de wederopbouw teruggehaald naar het hotel. Zo vind je nu meubels en foto┬┤s die naar deze periode van de Rotterdamse geschiedenis verwijzen in de lobby en de hotelkamers.

Vorige

Adventure City Rotterdam

Rommelmarkt Rotterdam

Volgende