Rotterdam Welcome Card

| | , , , ,

Het idee achter de Rotterdam Welcome Card is bezoekers in de stad welkom heten door hen de mogelijkheid te bieden op een voordelige manier gebruik te maken van het Rotterdamse openbaar vervoer, en daarnaast de toeristische hoogtepunten van de stad met korting te kunnen bezoeken. De kaart geeft minimaal 25 procent korting bij musea en topattracties om en nabij Rotterdam. Daarnaast zijn er restaurants aangesloten en kun je met flinke korting van een drankje en een hapje genieten. Ga er bijvoorbeeld mee naar Diergaarde Blijdorp, de Euromast, de Laurenskerk, Miniworld Rotterdam, SS Rotterdam, de Kubuswoningen of de Pannenkoekenboot. Of verken de stad met tours en rondvaarten zoals Splashtours of de Spido. Zoek je graag cultuur op? Musea als de Kunsthal en het Fotomuseum doen mee met de Rotterdam Welcome Card.

Met de kaart reis je dus gratis vanaf je hotel met openbaar vervoer naar het museum of attractie die je wilt bezoeken. Daar aangekomen ga je met korting naar binnen en als je bezoek is afgelopen reis je gratis weer terug. Of je reist gratis verder naar de volgende attractie die je gaat bezoeken. Zo zijn er drie kaarten te verkrijgen: Een dagkaart waarbij je voor 12,50 euro onbeperkt met de bus, tram en metro met de RET kunt reizen. Daarnaast kun je kiezen voor een tweedaagse (18,50 euro) of driedaagse (23,50 euro) kaart geldig in het Rotterdamse openbaar vervoer. Bij iedere kaart zit automatisch de korting voor de entreetickets. Koop hier de Rotterdam Welcome Card en geniet van gratis reizen en vele kortingen.

Reizen door Rotterdam met de Welcome card

Bekijk voordat je de kaart aanschaft goed voor hoeveel dagen je hem nodig hebt en wat de regels zijn. Het is namelijk zo dat op de dag van de eerste check-in de geldigheid van het reisproduct begint te lopen. Met de dagkaart kun je op de dag zelf uiterlijk tot 4 uur ’s nachts reizen. Het is belangrijk te beseffen dat de Rotterdam Welcome Card geen 24-uurs reisproduct is.

Bij gebruik moet je altijd in- en uitchecken, ook tijdens een overstap. Anders riskeer je een boete. Let op: de RWC is alleen geldig in stadsvervoerder RET. De Waterbus, de Fast Ferry en de trein zijn bijvoorbeeld niet inbegrepen. De RWC is een goed product om Rotterdam op een economische manier te verkennen.

Hoe is de Welcome Card ontstaan?

Het initiatief van een welkomstkaart die gebruikt kan worden in het Rotterdamse openbaar vervoer en daarnaast korting geeft op allerlei toeristische trekpleisters in de stad is vanaf het begin Een groot succes.

Vanaf 2015 is de Rotterdam Welcome Card, ook wel RWC genoemd, daarnaast verkrijgbaar zonder openbaar vervoer zodat je alleen gebruik maakt van de kortingen.

Vorige

SUMO Rotterdam

Rotterdam Airport

Volgende