Rotterdam naar Amsterdam met de trein

| |

Een perfecte optie om met het openbaar vervoer vanaf Rotterdam naar Amsterdam te reizen, is met de trein. In deze gids vind je alle informatie die je nodig hebt om comfortabel met de trein van Rotterdam Centraal Station naar Amsterdam Centraal te reizen. Ook vertellen we je hoe je het beste bij Schiphol Airport komt.

Rotterdam Centraal naar Amsterdam centraal

Reis je van Rotterdam Centraal naar Amsterdam Centraal? Je kunt dan kiezen uit de Intercity, Intercity Direct of de Thalys waar je bij alle diensten niet hoeft over te stappen. De Intercity en de Intercity Direct zijn onderdeel van de NS en je kunt hier met je OV-chipkaart direct op het station betalen. Ook kun je online via ns.nl een kaartje kopen zoals een dagretour of een enkele reis.

De Intercity richting Amsterdam Centraal doet 1 uur en 17 minuten over deze reis. De Intercity Direct brengt je binnen 45 minuten naar de bestemming en de Thalys doet dit in maar liefst 38 minuten. Let op, als je met de Thalys wilt reizen, kun je vooraf een kaartje kopen via thalys.com of telefonisch via +3270667788. Je kunt ook op het station bij een internationaal loket terecht. Houdt in gedachten dat er voor de aankoop van een kaartje via de telefoon of het loket administratiekosten gerekend worden.

Naar Amsterdam met de trein

Van Rotterdam Centraal naar Schiphol Airport

Rotterdam is een prima vertrekpunt om naar Schiphol Airport te reizen. Dit kan met de Intercity en Intercity Direct van de NS en de Thalys. Je hoeft bij geen enkele van deze opties over te stappen. De NS maakt het mogelijk via ns.nl onder andere een dagretour of enkele reis te kopen. Je kunt ook op het station met je OV-chipkaart betalen.

De Intercity neemt je in 53 minuten naar Schiphol Airport en de Intercity Direct binnen 28 minuten. De Thalys doet dit nog sneller: in 19 minuten sta je al op Schiphol. Je kunt een kaartje voor de Thalys via thalys.com kopen, via de telefoon (+3270667788) of bij een internationaal loket op Rotterdam Centraal Station. Let op: bij de laatste twee opties zijn administratiekosten van toepassing.

Van Rotterdam Airport naar Amsterdam Centraal

Als je op Rotterdam The Hague Airport aankomt en naar Amsterdam wilt reizen, zijn er verschillende opties met het openbaar vervoer. De RET heeft een uitgebreide dienstregeling van het vliegveld naar Rotterdam Centraal Station.

Vanaf het vliegveld kun je buslijn 33 nemen die je binnen 30 minuten naar Rotterdam Centraal brengt. Je kunt ook uitstappen bij metrostation Meijersplein waar je met metrolijn E nog sneller bij Rotterdam Centraal aankomt. Vanaf dit station reis je gemakkelijk met de Intercity, Intercity Direct of Thalys naar Amsterdam Centraal, zoals eerder beschreven.

Vorige

Bregje Rotterdam

Winkelen in Rotterdam

Volgende