Rotterdam Highlights fietstour

| | ,

Rotterdam staat bekend om de Maas en de mix van moderne en oude architectuur. Laat je tijdens een Highlights fietstour van Baja Bikes verrassen door een lokale gids die je meeneemt naar de hoogtepunten van de stad. Daarnaast leer je ook stadsgeheimen kennen die alleen insiders zoals jouw gids weten. De tour is prima te fietsen voor alle leeftijden en wordt afgelegd over een afstand van 10 tot 12 kilometer. Parken, geschiedenis, architectuur, cultuur en bruggen komen allemaal voorbij.

De Highlights fietstour Rotterdam neemt je onder andere mee naar het Centraal Station, de Erasmusbrug, de Maasoever, het Witte Huis, de Kop van Zuid waar Hotel New York gevestigd is en je vanaf een afstandje de SS Rotterdam kunt bekijken, de Willemsbrug, Coolsingel en de Markthal. Vanaf de fiets is de skyline van de havenstad misschien wel het meest indrukwekkend. Ook de Kubuswoningen, de Euromast en verschillende parken worden aangedaan. Naast veel informatie, de wind in je haren en tijd voor fotomomenten is het een leuke manier om de stad te verkennen die niet te lang duurt zodat je ook nog tijd hebt om te shoppen of te eten. Aangezien Rotterdam een echte fietsstad is, waan je je tijdens de tour even als inwoner en bekijk je de stad met andere ogen.

Reserveer je fietsen vooraf

Het is verplicht om een tour van tevoren te reserveren. Dit kan gemakkelijk via de website waar je eerst een datum selecteert en daarna de tijd. Zorg dat je minimaal 15 minuten voor begin aanwezig bent. Je kan de tour ook rijden op een elektrische fiets, hiervoor moet je € 20,- toeslag betalen. Dit kan je heel eenvoudig regelen als jij je fiets gaat ophalen.

De fietstour kan worden gereden door mensen van alle leeftijden. Je bent ongeveer 2,5 tot 3 uur onderweg. Je eindigt op dezelfde plaats waar je begint. Alleen mensen met een geldig ticket kunnen deelnemen aan de tour. Je ticket op je smartphone laten zien is voldoende.

De gids vertelt tijdens de fietstocht verschillende leuke wetenswaardigheden. Als je ergens een vraag over hebt, hou je dan niet in en stel hem aan de gids. De gidsen weten niet alles maar wel veel. Vaak hebben ze nog wel leuke tips over waar je lekker kunt eten, over leuke winkeltjes of de hipste nachtclubs.

Mocht het regenen, dan krijg je een poncho of mag je de tour zonder kosten verzetten of annuleren. Baja Bikes zorgt ervoor dat je een comfortabele fiets ter beschikking krijgt tijdens de tour. Wil je graag een elektrische fiets? Hier wordt een toeslag van 20 euro voor gerekend.

De Highlights fietstour in Rotterdam brengt je over de fietspaden en de fietswegen waar de Rotterdammers zelf dagelijks fietsen. De kans is groot dat je straatkunst tegenkomt die je nog niet eerder hebt gezien. Rotterdam heeft namelijk vele straat kunstwerken in de vorm van gravitie of beelden.

Tekst loopt door onder de foto

Net als de Rotterdammers door de stad fietsen samen met een gids

Hoe het is begonnen

Nederlandse fiets tours in drukke wereldsteden. Dit concept werd in 2005 bedacht en uitgewerkt door Baja Bikes. Het begon allemaal in Barcelona met als doel deze stad binnen een aantal uur op de fiets te leren kennen onder begeleiding van Nederlandse gidsen. Zoveel mogelijk hoogtepunten worden aangedaan en via lokale gidsen kom je interessante feitjes over de stad te weten.

 Het idee sloeg aan en beetje bij beetje breidde Baja Bikes uit naar Valencia en Madrid. Daarna kwam het in Londen, Rome, Parijs en Berlijn van de grond. Het is nu zelfs wereldwijd te vinden met fietstochten in bijvoorbeeld Sydney, Bangkok, New York en Kaapstad. Ook Nederland mag natuurlijk niet op de lijst ontbreken en zo kun je met Baja Bikes in Rotterdam fietsen. De verrassende tour geeft je een goed beeld van de stad, en dat in een paar uur tijd.

Vorige

Rotterdam Airport

Bibliotheek Rotterdam

Volgende