Rotterdam Airport

| | ,

Rotterdam The Hague Airport is een prima vertrekpunt voor een zakenreis of een vakantie. Door de centrale ligging is deze luchthaven gemakkelijk en snel te bereiken. Zo reis je vanaf Amsterdam al binnen een uur naar de luchthaven. Rotterdam Airport staat ook bekend als luchthaven waar economische vliegtickets aangeboden worden. Zo heeft de luchthaven nooit aviobruggen gehad maar stappen passagiers in en uit het vliegtuig door vliegtuigtrappen. Een ander bekend gegeven van de luchthaven is dat hier de jaarlijkse gipsvluchten van Tirol Air Ambulance aankomen.

Voor actuele aankomst- en vertrektijden kun je de website van de luchthaven bekijken. De website biedt ook de mogelijkheid een parkeerplek te reserveren of een ticket te boeken naar meer dan vijftig bestemmingen. Luchtvaartmaatschappijen die op Rotterdam Airport vliegen zijn onder andere Transavia, British Airways, TUI, Jetairfly, Corendon, Pegasus Airlines, Freebird, en Royal Air Maroc. Vanaf twee uur voor vertrek van de vlucht zijn de incheck- en drop-off balies op de luchthaven geopend.

Scan & Fly

Iedere luchtvaartmaatschappij kan zijn eigen incheck regels hebben, dus bekijk dit goed voordat de reis begint. Tijdspan en bagageregels kunnen ook verschillen per luchtvaartmaatschappij. Rotterdam Airport biedt voor vluchten van Transavia de mogelijkheid snel je koffer achter te laten via Scan&Fly.

Scan&Fly is alleen beschikbaar voor reizen met deze luchtvaartmaatschappij, als je zelf al online hebt ingecheckt en als er niet meer dan drie vluchten tegelijk vertrekken. Je kunt daarnaast op de luchthaven ook terecht bij de gebruikelijke incheck balies.

Bereikbaarheid

De luchthaven is bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Kom je met de auto? Navigeer dan via een navigatiesysteem naar Rotterdam The Hague Airport of volg de borden naar het vliegveld. Eenmaal aangekomen kun je de auto in de buurt van de vertrekhal parkeren. Reserveer en betaal van tevoren je parkeerplek via de website rotterdamthehagueairport.nl, zo krijg je het beste tarief en rijd je bij terugkomst direct weg.

Kies je voor het openbaar vervoer? De tram, metro en bus vertrekken vanaf Rotterdam Centraal Station of Den Haag Centraal Station door een uitgebreide dienstverlening naar de luchthaven en nemen je hier gemiddeld binnen een half uur mee naartoe.

De geschiedenis van RTHA

De Nederlandse luchtvaart en de stad Rotterdam zijn al vanaf het jaar 1783 met elkaar verbonden. In dat jaar steeg voor het eerst een bemande vlucht op, en wel in een ballon vanuit Rotterdam. Ver voor de opening van een vliegveld in Rotterdam vonden er aan het einde van de achttiende eeuw ballonvluchten plaats boven de stad. Het duurde echter nog tot 1920 voordat de eerste luchthaven geopend werd: Vliegveld Waalhaven. De gemeente Rotterdam vroeg de Rijksoverheid toestemming voor de bouw van een nieuw vliegveld in Laag Zestienhoven, en deze bestemming werd in 1938 toegezegd. Daaropvolgend werd in 1939 vliegveld Waalhaven daardoor afgesloten voor de burgerluchtvaart en kreeg het een militaire bestemming.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd er op Vliegveld Waalhaven flink gevochten en het bleek na de bevrijding onmogelijk het vliegveld te herbouwen. Toch was er vraag na een luchthaven in de regio en zo kwam het dat de Gemeentelijke Luchthaven Rotterdam in veertien maanden tijd gebouwd werd. Het bestond uit een landingsbaan en een paar houten gebouwen, en werd in eerste instantie gebruikt door twee Britse luchtvaartmaatschappijen. Op 1 oktober 1956 ging deze luchthaven officieel open. In 1970 werd een nieuwe vertrek- en aankomsthal geopend en tot de dag van vandaag blijven de passagiersaantallen doorgroeien. Inmiddels heet de luchthaven Rotterdam The Hague Airport, een naam die het internationale karakter van de luchthaven weerspiegelt. Daarnaast is het, vanwege de ligging dichtbij het regeringscentrum van Den Haag, sinds 2005 ook de overheidsluchthaven.

Vorige

Rotterdam Welcome Card

Rotterdam Highlights fietstour

Volgende