Room Mate Bruno Hotel Rotterdam

| |

Een design boutique hotel in een historisch gebouw midden tussen de moderne gebouwen op de Kop van Zuid. Dat is Room Mate Bruno Hotel Rotterdam. Het hotel is uniek in de stad en biedt daarnaast een snelle internetverbinding die je over in de stad aan de Maas kunt gebruiken. Het hotel onderscheidt zich van alle anderen in Rotterdam door haar unieke ligging, historie en services. Ben jij ook iemand die graag uitslaapt en pas laat op de dag ontbijt nuttigt? In dit hotel kan dat, met de ontbijtservice tot 12 uur ’s middags. Lees hier alles over de geschiedenis van Room Mate Bruno Hotel, wat je kunt verwachten en meer.

Pakhuis Celebes van Pakhuismeesteren

Room Mate Bruno Hotel bevindt zich in het 19e-eeuwse Pakhuismeesteren op de Wilhelminapier, één van de weinig overgebleven historische plekken op dit stukje van de stad. Pakhuismeesteren was ooit van de Nederlandse Oost-Indische Compagnie en deed dienst als theepakhuis. Room Mate Hotel koos de naam Bruno als verwijzing naar een avontuurlijke scheepskapitein die de wereld over zeilde. Het is het op één na grootste hotel van de keten, het grootse bevindt zich in Amsterdam.

Het gebouw heeft vier verdiepingen en neemt je met haar kleuren en design door de Teresa Sapey Studio mee over de wereld. Nieuwe en traditionele elementen zijn gecombineerd en zorgen voor een unieke mix die je direct thuis laat voelen. Het hotel staat bekend om het beste design, vriendelijke service en betaalbare luxe. Dit is het concept waar de keten Room Mate Hotels naar streeft.

Zorgvuldig ingerichte kamers

In Room Mate Bruno Hotel kun je kiezen uit verschillende kamertypes verdeeld over 217 kamers, alle met liefde en veel zorgvuldigheid ingericht. De link met zeevaart is overal terug te vinden, tot in de kleinste details zoals sterrenbeeld kaarten die vroeger door zeelieden gebruikt werden om te kunnen varen. Je zult je hier direct op vakantie voelen door de felle kleuren en unieke details. Als je Room Mate Bruno Hotel binnenstapt, voelt het alsof je een andere wereld binnentreedt.

Kamers zijn er in verschillende afmetingen van 19 m² tot maar liefst 86 m². Je kunt kiezen uit een eenpersoons, basis-, standaard-, executive, of familiekamer. Ook is er een junior suite en suite. Alle kamers hebben een flatscreen televisie, haardroger, bureau, koffie- en thee faciliteiten, kluis, en airco. De kamers met balkon hebben uniek uitzicht over de gebouwen op de Wilhelminapier.

WiFi door heel Rotterdam

Het hotel biedt niet alleen Wifi binnen haar deuren, maar ook een voor Room Mate Hotel bekende service: Wi-Mate, een draadloos internet dat je in de hele stad kunt gebruiken. Als extra kun je ook genieten van een infrarood sauna of je laten verwennen met een massage. Verspreid over het hotel vind je verschillende werkruimtes en wordt er roomservice aangeboden.

Directe toegang tot The Foodhallen

Een ander uniek punt van dit hotel is dat het direct toegang biedt tot een van de nieuwste aanwinsten van Rotterdam: The Foodhallen. In de aansluitende hal in Pakhuismeesteren bieden vele thematische en traditionele food stands een veelvuldigheid aan culinaire hoogstandjes aan. De directe toegangsdeur naar de Foodhallen zorgt ervoor dat je altijd unieke wereldse hapjes binnen handbereik hebt.

De Wilhelminapier

De locatie van Room Mate Bruno Hotel is uniek omdat het in een historisch pand ligt, midden tussen architectonische hotspots van wereldberoemde architecten zoals Droogleever en Fortuyn, Rem Koolhaas, en Muller. Er is op de Kop van Zuid altijd wel iets te doen. Wat dacht je van een bezoek aan het Nederlands Fotomuseum, of een drankje in het restaurant van Hotel New York?

Vergaderingen

Room Mate Bruno Hotel biedt nog meer dan overnachten. Je kunt hier namelijk ook vergaderen op de derde en vierde verdieping van Pakhuismeesteren. Er zijn maar liefst 9 lichte zalen die aan elkaar gekoppeld kunnen worden en die van alle moderne gemakken zijn voorzien. Ook is er de mogelijkheid tot catering. Bij elkaar somt dat op tot 400 m² ruimte voor allerlei evenementen, zoals presentaties, borrels, beurzen of tentoonstellingen.

Stukje geschiedenis

Voor de historie van Room Mate Hotel reizen we af naar Spanje. De keten vindt haar oorsprong namelijk in dat land, en inmiddels is deze te vinden verspreid over 23 vestigingen in maar liefst 6 landen in Europa. Rotterdam heeft een primeur, aangezien Bruno het eerste designhotel van Room Mate Hotel is.

Uiteraard heeft Rotterdam nog meer goede 4-sterren hotels, klik hier om de beste te bekijken.

Vorige

Suite Hotel Pincoffs Rotterdam

Supernova Hotel Rotterdam

Volgende