Rommelmarkt Rotterdam

| | , ,

In Rotterdam worden vele gezellige en jaarlijks terugkerende rommelmarkten georganiseerd. Je vindt hier kramen en kleden met tweedehands spullen. Of je nou verzamelaar van iets specifieks bent, een leuke dag uit wilt hebben of tweedehands kleding zoekt – de tweedehands markten in Rotterdam zijn voor al deze doelen goed. De volgenden zijn de meest bekende, terugkerende markten. Er zijn er echter meer, kijk daarvoor in de lokale krantjes of op internet. Houdt ook het internet in de gaten voor eventuele veranderingen in datum voor de onderstaande rommelmarkten.

Rommelmarkt Speeltuin de Vaan

Deze rommelmarkt is te vinden in de Pinksterweide in Rotterdam-Zuid en wordt ieder jaar door de Buurtrommelmarkt in september georganiseerd. Op de markt vind je 51 tot 100 kraampjes gevuld met vele snuisterijen. Het is een gezellige jaarlijkse markt waarbij kinderen zich in de speeltuin kunnen vermaken.

De Verzamelmarkt in Charlois

Te vinden in het gelijknamige stadsdeel, wordt ook deze rommelmarkt georganiseerd door Buurtrommelmarkt. Je vindt hier van allerlei verzamelaars items, zoals vintage, goud en zilver, munten, beelden, antiek en stripboeken. Je kunt hier elke derde zondag van de maand terecht.

Fabuloso

Deze bijzondere rommelmarkt, die normaal gesproken in september wordt georganiseerd, focust zich op bric a brac, mode en vintage. Het vindt plaats in de overdekte kerkzaal en oude raadzaal en straalt hierdoor een bijzondere sfeer uit met 51 tot 100 kraampjes. Ook is er eten en drinken te verkrijgen.

Vrijmarkt Rotterdam

Deze rommelmarkt vindt plaats op Koningsdag en is op meerdere plekken in de stad te vinden, zoals op de Coolsingel, de Westersingel, het Grotekerkplein en de Van Oldenbarneveldstraat.

Mega-Vlooienmarkt en Kofferbakverkoop Rotterdam-Zuid

Deze terugkerende rommelmarkt wordt georganiseerd op het Afrikaanderplein, is met 100 tot 250 kramen een van de grootste in Rotterdam en wordt meerdere keren per jaar georganiseerd.

Rommelmarkt Heemraadsplein

De rommelmarkt op het Heemraadsplein vind meestal plaats in september. Er staan meestal minimaal 100 kraampjes, maar soms ook meer dan 200. Er worden uiteenlopende producten aangeboden, van gereedschap tot mooie tweedehandskleding en accessoires voor in huis. De toegang is gratis.

De Rommelmarkt in het Feyenoord Stadion

Een populaire vlooienmarkt in IJsselmonde met vaak meer dan 250 kramen. Parkeren bij de Kuip is gratis tijdens de rommelmarkt. Deze markt wordt meestal in februari of maart georganiseerd en duurt 2 dagen, zaterdag en zondag

Binnenrotte Centrummarkt

De Binnenrotte Centrummarkt is vooral een markt met vers eten en een gevarieerd aanbod aan nieuwe snuisterijen en accessoires. Het is een grote markt die iedere dinsdag en zaterdag plaatsvindt bij Rotterdam Blaak. De ligging achter dit trein-, tram- en metrostation maakt het een populaire en drukbezochte markt. En omdat er ongeveer 20 rommelmarkt kraampjes staan staat deze markt bij de lijst van de rommelmarkt.

De geschiedenis van de rommelmarkt in Rotterdam

Rommelmarkten zijn al lang populair in Nederland. Hoewel een rommelmarkt op verschillende manieren aangeduid kan worden, is het concept meestal gelijk: de verkoop van gebruikte objecten door particulieren of verenigingen. Andere benamingen voor rommelmarkt die je weleens tegen komt zijn luizenmarkt, vlooienmarkt, of snuffelmarkt.

Het ligt aan de manier van deelnemen aan de markt hoe deze genoemd wordt. Zo is een rommelmarkt waar iedereen mag verkopen en zelf de opbrengst mag houden, een vrijmarkt. Een garageverkoop is een rommelmarkt georganiseerd aan huis. Hoe je het ook mag noemen: wat voor de een rommel is, kan voor de ander precies dat item zijn dat bij zijn of haar verzameling past. Er zijn daarnaast terugkeren rommelmarkten, zo ook in Rotterdam.

Gezelligheid en op zoek naar leuke oude spullen
Vorige

Savoy Hotel Rotterdam

JUMP XL Rotterdam

Volgende