Polestar, de elektrische auto van de toekomst

| | ,

Polestar, misschien klinkt het al bekend in de oren? Dit automerk uit Zweden produceert elektrische auto’s en start dit jaar met vier showrooms in Nederland. Drie van deze showrooms of ook wel ‘Spaces’ genoemd zijn al geopend, waarvan één in Rotterdam aan de Meent. De stad Rotterdam is druk in de weer om een schonere en duurzamere stad te worden met minder CO2 uitstoot. Hier sluit het concept van de Polestar elektrische auto’s goed op aan.

Een auto kopen in een winkelstraat

Een autoshowroom in een winkelstraat is nieuw. Waarom ga je als automerk tussen de kleding winkels, restaurants en schoenenzaken zitten. Polestar vindt de klant en een klantgerichte benadering belangrijk. 

Daarom is er een Polestar Space geopend op de Meent in Rotterdam. Mensen lopen hier ontspannen langs de etalages om schoenen, kleding en parfum te bekijken. En tussendoor zien ze een elektrische auto in de etalage staan. Op deze manier kunnen mensen in een ontspannen setting kennis maken met de Polestar en gaan de winkel binnen als ze even willen kijken. Zo kan iedereen kennis maken met de Polestar zonder dat er gelijk verwacht wordt dat je de auto gaat kopen. 

Op de Meent in Rotterdam kun je deze auto ontdekken via verschillende zintuigen. Door de inrichting van de Spaces komt de auto echt tot leven. Er zijn interactieve displays waarmee je de auto al helemaal kunt ontdekken zonder er echt in gezeten te hebben en in real life gezien te hebben. Natuurlijk kun je de auto zelf ook bekijken, deze is aanwezig in de Space, zowel de Polestar 1 als 2. Je kunt ze hier ook echt testen. Er wordt ook gebruik gemaakt van Varjo-virtual reality, deze evenaart de resolutie van het menselijk oog waardoor je de auto levensecht ervaart. In de Space zijn experts aanwezig die jou alles kunnen vertellen over het automerk en de auto’s. Het fijne en klantvriendelijke van deze experts is dat ze niet op commissiebasis werken en je dus op een relaxtere manier te woord zullen staan. 

De Spaces

De Spaces zijn heel belangrijk voor het automerk Polestar. Zoals hierboven al vertelt, heeft het automerk een klantgericht en toegankelijk verkoopconcept. Door de Spaces te openen in een winkelgebied wordt de informatie vergaren over een auto veel eenvoudiger en meer ontspannen. In de Space aan de Meent in Rotterdam kun je een stap verder gaan dan alleen het ontdekken van de auto’s. In deze Space worden de Polestar 1 en Polestar 2 letterlijk en figuurlijk uitgelicht door speciaal ontwikkelde lichtboxen van fotostudiokwaliteit. 

Wanneer je enthousiast bent geworden en jezelf eigenlijk wel rond ziet rijden in één van deze auto’s kun je meteen plaats nemen aan de ”tekentafel”. Door het interactieve oppervlakte van deze tekentafels in de Space, kun je zelf je eigen specificaties van de auto creëren en worden deze meteen geprojecteerd op de schermen om je heen. Zo zie je meteen hoe jouw droomauto er uit zal gaan zien. Je zit als het ware ook echt in de auto. Jouw eigen ontwerp neem je mee op jouw smartphone met een QR-code. Wanneer je deze smartphone dan op de ateliertafel legt, zie je jouw droomauto meteen op de schermen rondom jezelf. 

Polestar, het automerk zelf, zegt dat ze met deze ervaring nog meer klantvriendelijk kunnen werken en de focus alleen op de klant gericht is en niet op de harde verkoop. Als klant of alleen kijker naar de auto’s heb je zelf de controle over hoeveel of weinig interactie jij wilt. Heb je er geen zin in en wil je alleen even een kijkje nemen bij de auto’s dan is dit helemaal prima. Maar wil jij toch stiekem even een kijkje nemen hoe de auto’s eruit komen te zien met jouw wensen dan kan dit ook zonder meteen vast te zitten aan een koop. Als je wel echt de perfecte Polestar auto hebt gevonden en jouw wensen erin verwerkt hebt, kun je auto online bestellen waar en wanneer jij dit zelf wilt. 

De vier Nederlandse Spaces worden onderdeel van een wereldwijd groeiend netwerk van Polestar Spaces. Het is de bedoeling dat deze Spaces in de toekomst ook als ontmoetingsplaatsen gebruikt gaan worden waar lezingen en tentoonstellingen gehouden zullen worden over natuurlijk de Polestar auto’s, technologie en architectuur. 

Het Zweedse merk Volvo als de basis

Het elektrisch performance automerk Polestar is onder andere een onderdeel van de Volvo Car Group. Dit is een groot voordeel want Volvo heeft een goede en betrouwbare naam als het gaat over auto’s. Hierdoor is de Polestar niet een heel nieuw merk en heb je een stukje zekerheid en garantie. Door de goede samenwerking zal er altijd iemand klaar staan als er iets aan de hand is met de auto of als er schade is. Natuurlijk profiteren de Polestar modellen auto’s ook van de technologie die gebruikt wordt bij Volvo Cars. 

Toch is de Polestar wel een nieuw merk. De Polestar 1 heeft nog veel weg van de Volvo, maar bij de Polestar 2 en in de toekomst met nieuwe modellen zal Polestar steeds meer een eigen merk zijn. 

Polestar 1

In 2017 kwam de Polestar 1 op de markt. Dit was meer een showmodel, een dure auto die moet laten zien wat het bedrijf kan. Deze elektrische hybride auto werd op kleine schaal geproduceerd maar had wel het grootste bereik (124 km) onder hybride auto’s. Dit grote bereik komt door de grote batterij als deze een volle accu heeft. Deze handgemaakte elektrische Polestar heeft een sterke benzinemotor gecombineerd met twee elektromotoren. 

Polestar 2 in de Meent Rotterdam

Polestar 2

De Polestar 2 is een auto die meer bereikbaar is voor de consument. Hij wordt in grote aantallen gebouwd en moet de concurrent worden van onder andere Tesla, Audi en BMW.  In 2019 werd de Polestar 2 getoond, sinds kort op de markt verkrijgbaar! 

De Polestar 2 is de eerste auto ter wereld die wordt geleverd met een Android infotainmentsysteem en alle apps. De auto luistert echt naar je door de natuurlijke spraakherkenning in het systeem. Ook is de Polestar 2 de eerste volledig elektrische auto van het automerk. De Polestar 2 heeft een zeer sterke accu en een range van 470 km. Wat verder erg fijn is aan deze auto is de vierwielaandrijving en er is ruimte voor vijf inzittenden. 

Polestar 2

Wil je zelf ervaren hoe de Polestar 2 rijdt? Dan kun je hier een testrit boeken en wie weet is jouw volgende auto wel een elektrische Polestar.

In de toekomst zal er een Polestar 3 worden toegevoegd aan het assortiment elektrische performance auto’s, maar dit zal een SUV worden. Deze laat nog even op zich wachten. Wel nieuwsgierig geworden naar de Polestar 1 en Polestar 2 ga dan een keer gezellig winkelen aan de Meent in Rotterdam en neem eens een kijkje in de Space van Polestar!

Openingstijden

Maandag12:00 – 18:00
Dinsdag10:00 – 18:00
Woensdag10:00 – 18:00
Donderdag10:00 – 18:00
Vrijdag10:00 – 20:00
Zaterdag10:00 – 18:00
Zondag12:00 – 17:00
Vorige

Op Culinaire Wereldreis in de Markthal van Rotterdam

Adventure City Rotterdam

Volgende