Pannenkoekenboot Rotterdam

| | , , ,

De Pannenkoekenboot Rotterdam maakt het mogelijk om tijdens het varen onbeperkt pannenkoeken te eten. Er is een pannenkoekenbuffet aan boord en door de ongedwongen sfeer voel je je al snel thuis. Geniet tijdens het eten van de indrukwekkende skyline van Rotterdam. Voor kinderen heeft de boot ook een ballenbak aan boord waarin gespeeld kan worden. De Pannenkoekenboot maakt deel uit van Rederij Tonissen, die al jarenlang specialist is rondom belevenissen en rondvaarten op de Nederlandse rivieren. Zo staat Rederij Tonissen ook aan het roer van onder andere Splashtours Rotterdam en Escape Boot Nijmegen.

Pannenkoekenboot Rotterdam biedt de gasten drie verschillende soorten rondvaarten waarmee je van de fantastische uitzichten over de Maas kunt genieten. Zo is er de 75-minutenvaart waar je aan boord uit een pannenkoekenbuffet kunt kiezen met onder andere naturel, spek- en appelpannenkoeken. Deze kun je deze garneren met bijvoorbeeld vruchten, jam, ham of kaas. Daarnaast worden de Familie Cruise en De Pancake Cruise aangeboden. Beiden duren 2.5 uur en de Familie Cruise is een middagvaart in het weekeind, de Pancake Cruise vaart op de zaterdagavond. Tijdens deze rondvaarten staan naast het pannenkoekenbuffet ook andere gerechten aan tafel, zoals warme groenten, kipshoarma en rundergehaktballetjes.

Ticketverkoop en bootverhuur

De Pannenkoekenboot Rotterdam heeft vaste afvaarttijden die je vooraf kunt boeken. Je kunt de boot ook huren buiten deze tijden en zo een dagtocht of feestavond op maat organiseren. Je kunt bovendien in overleg met de kapitein een speciale vaarroute uitstippelen. Tijdens je evenement is er een uitgebreid buffet en kunnen er minimaal 30 tot 150 gasten mee.

Wil je meerdere attracties in Rotterdam bezoeken? Kijk dan eens naar de combinatietickets die via de website van de Pannenkoekenboot te koop zijn. Denk aan een Rondvaart gecombineerd met een bezoek aan de Euromast, Midgetgolf, Lasergame of Splashtours. Kinderen die jonger dan 3 jaar zijn varen gratis mee en kinderen van 3 tot en met 11 jaar krijgen korting.

De geschiedenis van de Pannenkoekenboot

Voor de geschiedenis van de Pannenkoekenboot Rotterdam reizen we terug in de tijd naar de plaats Nijmegen. Gedurende drie eeuwen was de historische Nijmeegsche boot de verbindingsader tussen Nijmegen en Rotterdam. De boot vervoerde vee, goederen, post en mensen tussen de twee steden. Rond 1949 ontstond er concurrentie voor deze diensten door de vrachtwagen en de trein, hierdoor werd de Nijmeegsche boot opgeven. Eduard Tonissen startte daarna vanaf 1967 Rederij Tonissen die als opvolger van de Nijmeegsche boot wordt gezien en zich focuste op rondvaarten. Het bedrijf maakte vanaf dat moment een behoorlijke groei door.

Rond de jaren negentig ontstond het idee een kopie van de pakketlijnboot die tussen Nijmegen en Rotterdam reisde te bouwen: Stoomboot Brandaris. Rond deze tijd ontstond in Nijmegen ook het idee een pannenkoekenformule op de boot toe te passen. De vaste rondvaarten waar aan boord pannenkoeken gegeten konden worden, waren al gauw een succes. In 1997 kwam de Pannenkoekenboot naar Rotterdam en begon met rondvaarten vanaf het vertrekpunt de Parkhaven. De boot werd al snel te klein en in 1999 werd de grotere Pannenkoekenboot II in gebruik genomen.

Vorige

De Doelen

Bregje Rotterdam

Volgende