NH Atlanta Hotel Rotterdam

| | ,

Als je terug wilt stappen in de tijd terwijl je van alle moderne gemakken wilt genieten midden in de stad Rotterdam, dan ben je bij NH Atlanta Hotel aan het juiste adres. Het hotel is ontworpen in art deco stijl die typerend is voor de dertiger jaren en steekt zo af tussen alle hedendaagse architectuur in de havenstad. Het hotel bevindt zich midden op de Coolsingel en dus vind je de Lijnbaan, de Koopgoot en het Stadhuisplein om de hoek. Ook de bus, tram en metro bevinden zich op loopafstand en deze nemen je mee naar andere toeristische plekken in de stad. Het interieur is prachtig met kroonluchters, art deco decoratie en marmeren vloeren.

De authentieke sfeer spat van het hotel, de stijlvolle kamers zijn comfortabel en hebben elk een badkamer met bad, douche en toilet. Verder is er gratis Wifi, een minibar en een kluis. Als je via nh-hotels.nl een kamer boekt en je aanmeldt voor het NH Awards Programma, en je in het weekend verblijft, kun je genieten van de Lazy Sunday aanbieden waarmee je gratis tot 17:00 kunt uitchecken! Het hotel biedt ook de optie om tegen gereduceerd tarief te kunnen sporten in de nabij gelegen sportclub David Lloyd Health Centre. Ook zijn er verschillende restaurants in NH Atlanta Hotel. Zo is er het Roof Garden restaurant waar je van een uitgebreid ontbijt kunt genieten en de Brasserie Atlanta met een menu geïnspireerd op de Franse keuken. Heb je trek in Japans eten? Dat kan op de begane grond bij restaurant Sakura.

Zakelijke reizigers

De comfortabele kamers van het NH Atlanta Hotel zijn een prima plek om tot rust te komen na of voor een drukke werkdag. De locatie van het hotel maakt het een ideaal verblijf voor zakenreizigers, gezien er verschillende congrescentra dichtbij zijn. Zo ligt het World Trade Center aan de overkant van de Coolsingel en ligt Congrescentrum De Doelen haast om de hoek.

Vergaderen in NH Atlanta Hotel Rotterdam

Je kunt in het hotel ook vergaderzalen huren om een evenement te organiseren. Een aantal zalen zijn in art deco stijl ingericht. Als je een speciaal VIP-evenement organiseert, kan het Roof Garden restaurant hiervoor gehuurd worden.

De geschiedenis van het NH Atlanta Hotel

Het NH Atlanta Hotel Rotterdam is een van de weinige gebouwen in Rotterdam die daadwerkelijk nog haar originele functie en naam heeft behouden. Het pand is tussen 1929 en 1931 gebouwd in art deco stijl en werd in het laatste bouwjaar geopend. Hotel Atlanta was een van de gelukkige gebouwen die haast zonder schram of stoot uit het bombardement op Rotterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog kwam.

Zo werd het hotel onderdeel van de symboliek rondom de wederopbouw na de oorlog en werden er na die tijd nog een aantal uitbreidingen ontworpen. Er werd in 1950 een nieuwe vleugel aan de Aert van Nesstraat gebouwd en in 1965 vond er een uitbreiding plaats aan de kant van de Coolsingel. NH Atlanta Hotel is vanaf 1998 een gemeentelijk monument en geniet zo beschermd stadsgezicht.

Vorige

Maassilo

Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Volgende