Natuurhistorisch Museum Rotterdam

| | , ,

Het museum trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers die de grote hoeveelheid aan geconserveerde vogels, vissen, zoogdieren, schelpen, reptielen en insecten komen bekijken. Door de jaren heen is het Natuurhistorisch Museum Rotterdam erin geslaagd haast alle soorten Nederlandse fossielen aan het publiek te laten zien. Bekijk bijvoorbeeld het opgezette skelet van Ramon, een Aziatisch olifant uit Blijdorp. Daarnaast is er altijd een interactieve tentoonstelling over natuur in de stad, en een rariteitenkabinet met bijzondere wezens. Ook zijn er altijd wisseltentoonstellingen, zodat er altijd iets nieuws te zien is. De collectie bestaat uit bijna 400.000 geconserveerde planten en dieren die niet allemaal tentoongesteld staan. Wel is een groot deel hiervan online te bekijken. Zo is het museum interessant voor onderwijs, daarom worden er veel activiteiten georganiseerd voor het basis- en voortgezet onderwijs. Uiteraard is er een museumwinkel en heeft het museum een uitleencollectie.

Het museum is altijd op zoek naar nieuw materiaal om de collectie mee aan te vullen. Hier kun jij ook aan bijdragen. Heb je een dood dier gevonden en is het intact en heeft het geen vieze geur? Dan kan het wellicht interessant zijn voor het Natuurhistorisch Museum. Als het dier geschikt is voor de collectie, wordt het geprepareerd en daarna onderdeel van het museum. Wie weet kom je jouw vondst dan ooit wel in het Natuurhistorisch tegen.

Kom naar het museum

Wil je het Natuurhistorisch Museum bezoeken? Koop dan vooraf je tickets via internet. Er is gratis toegang voor kinderen tot en met 4 jaar en voor onder andere Rotterdampas en Museumkaarthouders. Het is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Mocht je met de auto willen komen, dan kun je parkeren in de Museumparkeergarage op twee minuten loopafstand van het museum.

Openingstijden Het natuurhistorisch

MaandagGesloten
Dinsdag11:00 – 17:00
Woensdag11:00 – 17:00
Donderdag11:00 – 17:00
Vrijdag11:00 – 17:00
Zaterdag11:00 – 17:00
Zondag11:00 – 17:00
Woensdagmiddag mogen kinderen tot 15 jaar(geen groepen) gratis naar binnen

Zaalverhuur

Het Natuurhistorisch Museum stelt ook zalen ter beschikking voor de verhuur. Je kunt er onder meer een huwelijksvoltrekking, lezing of vergadering organiseren. Modern en klassiek interieur worden er gecombineerd en je zult ook een aantal elementen uit het museum terugzien. Als het weer het toelaat, kan een evenement ook op het bordes plaatsvinden.

De geschiedenis van Het Natuurhistorisch Museum

Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam vindt haar oorsprong op een zolder aan de Schiedamsesingel boven een meisjesschool. Hier groeide vanaf 1927 een verzameling van onder andere zoogdieren, insecten, schelpen, vogels en fossielen. Al gauw werd de zolder te klein en verhuisde de collectie naar een gebouw in Schiebroek. Ook dit bleek te klein en zo kreeg het een plek in de bekende Rotterdamse dierentuin Diergaarde Blijdorp.

Doordat de collectie bleef groeien ontstond in 1985 de wens tot een zelfstandig bestaan van de vereniging in een eigen gebouw. Dit werd, onder andere met steun van het bedrijfsleven en de gemeente Rotterdam, mogelijk gemaakt en zo startte in 1987 Stichting Natuurhistorisch Museum Rotterdam. De deuren van Natuurmuseum Rotterdam openden in 1988 in de oude en monumentale Villa Dijkzigt in het Museumpark in de havenstad. Vanaf 2016 is het Natuurmuseum bekend als het Natuurhistorisch Museum Rotterdam.

Vorige

NH Atlanta Hotel Rotterdam

Marriott Hotel Rotterdam

Volgende