Miniworld Rotterdam

| | , ,

De overdekte miniatuurwereld van ruim 650 vierkante meter is verrassend voor jong en oud. Je kijkt je ogen uit met de prachtige polderlandschappen en historische en moderne gebouwen van Rotterdam in miniatuur. Ook heeft Miniworld Europa´s grootste overdekte miniatuurhaven. Er zijn veel bijzondere verhalen en details te zien. Naast Rotterdam en Groot-Brittannië zijn in Miniworld ook onder anderen Vlaardingen, Schiedam en de Nederlandse kust vertegenwoordigd. Voor kinderen is er een ontdekkingsreis door Miniworld georganiseerd, vraag aan de kassa naar de speurtocht.

Een dag in de wereld van Miniworld duurt maar 24 minuten, en het wordt in die tijd dag en nacht. Bekijk de fonkelende lichtjes als het donker wordt, en zie de stad weer in beweging komen als de zon opkomt. Miniworld heeft ruim 27.000 inwoners en miniatuur openbaar vervoer zoals treinen, bussen en trams die de inwoners van A naar B vervoeren. De miniatuurwereld is zo gedetailleerd dat je de inwoners in een heuse miniatuurtram van de RET zal zien zitten. Het pronkstuk van Miniworld is de maquette van het nieuwe station Rotterdam Centraal. Inmiddels is het station al in gebruik, maar Miniworld had de primeur met de maquette die zes jaar eerder in gebruik werd genomen dan het echte station.

Reserveer je toegangskaartje online

Je eigen poppetje in Miniworld

Miniworld Rotterdam bied je de optie om supporter of inwoner van de miniatuurstad te worden. Je kunt zelf kiezen waar je je poppetje wilt plaatsen, zoals in het Kasteel of in de Kuip. Als je inwoner wilt worden, krijg je zelfs een paspoort of een supporterskaart als aandenken en kun je zo je poppetje altijd terugvinden. Je kunt je plek bemachtigen aan de kassa of via de webwinkel.

Er bestaat zelfs de mogelijkheid om een maquette van je eigen bedrijf te laten bouwen in Miniworld Rotterdam. Of reclame maken op je miniatuurbillboard.

De geschiedenis van MiniWorld Rotterdam

Initiatiefnemer Marc van Buren kwam in 2003 op het idee een overdekte hal gevuld met onder andere miniatuurtreinen en een miniatuurstad van Rotterdam te starten: Rails Miniworld. De bouw van Rails Miniworld liet enkele jaar op zich wachten en startte in 2006 onder leiding van het projectteam bestaande uit Hans Nouwens, Harry Willems, Arnold Moser en Leon van Perlo. Een klein jaar later werd de attractie van 280 vierkante meter geopend.

Op 27 april 2012 veranderde de naam naar Miniworld. Inmiddels beslaat Miniworld Rotterdam ongeveer 650 vierkante meter miniatuurwereld waar voor jong en oud veel interessante details bekijken zijn. De meest recente toevoeging aan Miniworld dateert uit 2009, toen 190 vierkante meter met het thema Groot-Brittannië de collectie uitbreidde. Je kunt er onder andere de Engelse heuvels, de Schotse Highlands en de krijtrotsen van Dover bekijken.

Vorige

CitizenM Hotel Rotterdam

Rotterdampas

Volgende