Marriott Hotel Rotterdam

| | , ,

Marriott Hotel Rotterdam ligt recht tegenover Rotterdam Centraal Station en is zo het perfecte vertrekpunt om de stad te verkennen. Het is een vijfsterrenhotel en heeft 228 grote kamers, sommigen met prachtig uitzicht over de skyline van de stad. Door de centrale ligging is het hotel perfect bereikbaar met de tram, bus, metro of trein en bevinden zich onder andere de bekende Rotterdamse winkelstraten, musea, de Euromast, de Markthal en verschillende uitgaansplekken allemaal dicht bij het hotel. Het hotel biedt een fitnessruimte, gratis internet, valet parking, een lounge, twee restaurants en een bar.

Je kunt bij Marriott Hotel Rotterdam kiezen uit een Deluxe kamer met een geweldig uitzicht over de stad, een executive kamer die extra ruim is of een junior suite, waar ramen aan beide kanten van de kamer een spectaculair uitzicht bieden. Bij het hotel kun je ook verschillende interessante arrangementen boeken, zoals het familiearrangement met een combinatieticket naar dierentuin Diergaarde Blijdorp. Of wat dacht je van een romantic-escape met je partner waar je in een deluxe kamer overnacht en een flesje bubbelwijn krijgt. Behalve overnachten, kun je in Marriott Hotel Rotterdam ook voortreffelijk eten. Er is restaurant The Millèn waar chef-kok Wim Severein aan het roer staat en bekroond is met een Michelin ster. Je vindt dit speciale restaurant met eerlijk en puur eten op de eerste verdieping van het hotel. Daarnaast is er in de lobby Pillars bar & kitchen, waar je casual de hele dag allerlei gerechten kunt nuttigen. Naast slapen en eten kun je in Marriott Hotel Rotterdam ook vergaderen.

Boardrooms voor vergaderingen op niveau

Marriott Hotel Rotterdam biedt ruimte tot wel 250 personen voor vergaderingen. Sommige ruimtes zijn direct verbonden met De Doelen en in The Millèn kan er privé gedineerd worden.

Het hotel heeft vier moderne boardrooms met alle faciliteiten die je tijdens een vergadering nodig kunt hebben. Daarnaast bieden de vergaderruimtes een fantastisch uitzicht over de stad. Naast de Rotterdam Zaal ligt de Foyer, waar je een lunch of receptie kunt organiseren. De Rotterdam Zaal en Foyer kunnen in twee delen opgesplitst worden en apart of compleet gehuurd worden.

De geschiedenis van het Marriott Hotel in Rotterdam

Het is in de Millenniumtoren in Rotterdam dat hotelketen Marriott voor het eerst een vestiging in Nederland opent. In het voormalige The Manhattan Hotel komt in 2015 Marriott Hotel Rotterdam. De overgang vindt plaats op basis van een franchiseovereenkomst waardoor de eigenaar, het management en de medewerkers uit dezelfde mensen blijven bestaan. Wat wel gerenoveerd wordt is het hotelinterieur dat nu een moderne uitstraling heeft gekregen en van vele technische hoogstandjes is voorzien.

De Millenniumtoren werd gebouwd vanaf 1997 en opende in het jaar 2000. Het gebouw heeft een dak hoogte van 131 meter en een totale hoogte van 149 meter en is typerend voor de skyline van Rotterdam. Verdeeld over 37 verdiepingen bevindt zich er tegenwoordig het Marriott hotel, naast kantoren en een loopbrug naar De Doelen vanaf de eerste verdieping. 

Vorige

Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Gauchos Grill Rotterdam

Volgende