Markten in Rotterdam

| | , ,

De drie grootste markten in Rotterdam zijn die van de Binnenrotte, het Afrikaanderplein en het Groot Visserplein. Iedere markt heeft een eigen karakter met specifieke producten of etenswaar in de verkoop.

Centrum Markt Binnenrotte

Hier vind je iedere dinsdag en zaterdag ongeveer 250 kramen waar vers fruit, vis, kaas en ander etenswaar wordt aangeboden. Ook vind je er kleding, sieraden, woonaccessoires en zelfs meubels. Ook is er een tweedehands gedeelte. Je vindt deze markt aan de Binnenrotte 101.

De weekmarkt in het centrum van Rotterdam voor de Markthal

Afrikaanderplein Rotterdam-Zuid

Na de Centrummarkt aan de Binnenrotte is de markt aan het Afrikaanderplein de op een na grootste markt van Rotterdam, met ruim 200 kramen. Iedere woensdag en zaterdag kun je hier terecht voor een grote verscheidenheid aan etenswaren en producten. De multiculturele buurt waarin de markt zich bevindt, spiegelt zich in het aanbod. Deze markt bevindt zich aan het Afrikaanderplein 41.

Groot Visserplein Rotterdam-West

Aan de Gijsingstraat 106 ligt het Groot Visserplein waar elke donderdag en zaterdag 175 kramen gevuld staan met allerlei exotische producten. Daarnaast kun je er ook terecht voor Nederlands waar zoals tulpen, drop, kaas en Hollandse haring.

De geschiedenis van de markt in Rotterdam

De geschiedenis van de centrummarkt in Rotterdam gaat terug naar de warenmarkt op de Botersloot in 1904. Daarna was de markt te vinden op de Goudsesingel waar tijdens de gouden markt-jaren ruim 1200 kramen met allerlei producten te vinden waren. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zorgde het bombardement ervoor dat de infrastructuur door elkaar geschud werd. Na het bombardement ging het leven in de stad verder en werd de markt op het Noordplein voortgezet. Na de oorlog en tijdens de wederopbouw verhuisde de centrummarkt naar de Binnenrotte waar het zich tot op de dag van vandaag bevindt.

De nieuwe markt was goed georganiseerd, ordelijk en fris met de zes meter brede straten tussen de kramen gevuld met etenswaren, textiel en accessoires. De rommelmarkt die op het Noordplein bij de markt was gevoegd, verhuisde ook mee naar de Binnenrotte. De markt was geslaagd en kreeg in de tachtiger jaren een nieuwe impuls met de bouw van het metrostation, de Kubuswoningen en de nieuwe vestiging van de Centrale Bibliotheek. Tegenwoordig ligt ook de in 2014 geopende Markthal vlak bij de markt aan de Binnenrotte. Behalve deze grote markt zijn er nog andere markten in de havenstad wekelijks te bezoeken.

Vorige

EasyHotel Rotterdam

Maritiem Museum Rotterdam

Volgende