Maassilo

| | ,

De Maassilo Rotterdam wordt voor vele evenementen gebruikt. Er zijn vier zalen die tegelijk of afzonderlijk van elkaar verhuurd worden. Daarnaast bestaat bij de Now&Wow Club op de tiende verdieping van de Maassilo de mogelijkheid drie zalen te huren. Verder heeft de organisatie Creative Meetings & Events acht sfeervolle ruimtes in de verhuur. Maassilo Rotterdam biedt ruimte voor groepen van 5 tot 5000 personen, je kunt hier dus terecht voor allerlei kleine en grote evenementen. Zo worden er onder andere zakelijke evenementen, modeshows, congressen of vergaderingen georganiseerd.

Ook is Maassilo Rotterdam een spectaculaire en populaire clublocatie waar een vernieuwende mix van pop, kunst, theater en dance wordt aangeboden. De industriële sfeer die het gebouw uitstraalt, draagt bij aan een unieke beleving voor gasten. De programmering verschilt en concentreert zich meestal rondom dance evenementen gepland door verschillende organisaties. De vernieuwde Now&Wow Club in de Maassilo staat gegarandeerd voor een bijzondere clubnacht.

Now and Wow Club

Now&Wow Club werd in het jaar 2000 al geopend door Pietra Ligura en Ted Langenbach. Het was meteen een succes en er wordt vanaf dag een voornamelijk house, techno en dance muziek gedraaid. De ruimte heeft drie grote zalen met plek voor 1000 feestgangers. In september 2018 opende de club opnieuw haar deuren met een vernieuwd interieur. In Now&Wow Club verschijnen talenten en nieuwe iconen op het podium, daarnaast is er ruimte voor humor, mode en kunst. Je kunt je toegangskaartje voor Now&Wow Club vooraf online kopen, maar ook old skool aan de deur.

De geschiedenis van Maassilo Rotterdam

De Maassilo Rotterdam is van oorsprong een fabriek met drie graansilo´s aan de Maashaven Zuidzijde in de havenstad. De bouwvergunning werd in 1906 afgegeven en zo begon dat jaar de bouw van een twintig meter hoge Graansilo. Deze silo had een capaciteit van 20.000 ton en was zo de grootste van Europa. In 1919 heeft de Graansilo meer capaciteit nodig en stijgt het naar 48 meter hoogte met 44.000 ton capaciteit. In het jaar 1951 vindt de laatste uitbreiding plaats en wordt er een tweeledig gebouw toegevoegd met nog eens 22.000 ton capaciteit en een hoogte van 40 meter.

Na deze laatste uitbreiding heeft de Graansilo een capaciteit van 90.000 ton. Het laatst toegevoegde geeft de Maassilo de huidige prachtige industriële uitstraling. De Maassilo Rotterdam werd tot 2003 gebruikt als graanpakhuis en werd daarna door het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam (OBR) gekocht gezien de centrale liggen tussen de Kop van Zuid en Zuidplein. Het bleek de perfecte plek voor de organisatie van evenementen die in 2004 haar deuren opende.

Vorige

MOOD Rotterdam

NH Atlanta Hotel Rotterdam

Volgende