LUXOR Rotterdam

| | , ,

Luxor Theater Rotterdam is al meer dan honderd jaar de plek voor cabaret, theater, toneel, musicals, dans en muziek in de Maasstad. Luxor Rotterdam biedt een uiteenlopend theateraanbod dat voor jong en oud aantrekkelijk is.

Luxor Theater Rotterdam heeft twee vestigingen in de havenstad: Het Oude Luxor en het Nieuwe Luxor. Vele bekende artiesten hebben publiek in deze theaters laten genieten zoals Arjen Lubach, onder andere bekend van ‘Zondag met Lubach’, die hier in 2019 heeft opgetreden.

Oude LUXOR

Aan de Kruiskade vind je het Oude Luxor Rotterdam. Al meer dan honderd jaar vinden hier allerlei voorstellingen plaats. Er is plek voor ongeveer 900 toeschouwers en dit theater staat dan ook in de boeken als middelgroot. Het Oude Luxor wordt vooral gebruikt voor kleinere musicalproducties, cabaret, theaterconcerten, jeugd- en familie- en toneelvoorstellingen.

Nieuwe LUXOR

Het Nieuwe Luxor Rotterdam vind je sinds 2001 op Rotterdam Zuid, pal naast de voet van de Erasmusbrug. Dit theater is een van de belangrijkste van de stad aan de Maas en biedt plek aan ongeveer 1500 toeschouwers. Vanuit de foyer en het dakterras van het Nieuwe Luxor is het uitzicht over de Maas en de skyline van Rotterdam zeker spectaculair te noemen.

In dit theater worden meestal grootschalige producties getoond. Deze focussen op verschillende disciplines in de theaterwereld zoals kleinkunst, opera, show, musical, circus, dans, en theaterconcerten.

Club Luxor

Maandenlang heeft de corona-crisis ervoor gezorgd dat Luxor Theater Rotterdam haar deuren gesloten hield. Om aan de nieuwe normen te voldoen, hebben beide theaters het unieke Club Luxor opgezet. Tijdens deze intieme voorstellingen staan de tafels en stoelen op het toneel, zodat je tegelijk drankjes en borrelhapjes nuttigen.

Deze intieme setting zorgt voor veel gezelligheid en bijzondere beleving. De voorstellingen in Club Luxor duren korter dan normaal en vinden twee keer per dag plaats, om 19:00 uur en om 21:30 uur.

Na de voorstelling

Club Luxor geeft je de mogelijkheid om na afloop van een voorstelling na te borrelen in de foyer van het theater. Wil je gebruik maken van deze leuke manier om een avondje theater af te sluiten? Reserveer dan je tafeltje want er is maar een beperkt aantal tafels beschikbaar.

Vorige

Kunsthal Rotterdam

Loetje Rotterdam

Volgende

Leave a Comment