Loetje Rotterdam

| | , ,

Als je trek hebt in de lekkerste biefstuk van Rotterdam ben je bij Loetje Rotterdam aan het juiste adres. De specialiteit van dit restaurant zorgt ervoor dat velen de weg al hebben gevonden naar één van de twee vestigingen in Rotterdam. Daarnaast is er een breed aanbod van andere gerechten.

Voor het verhaal achter Loetje reizen we veertig jaar terug in de tijd, toen Café Loetje onder leiding van Ludwig ´Loetje´ Klinkhamer een biljartcafé was en hij hier zijn ossenhaasbiefstuk begon te serveren. Dit was zo´n succes dat de biljarttafel al snel verdween en Loetje zich volledig op zijn restaurants concentreerde.

Rotterdam Centrum

In het hart van Rotterdam Centrum vind je Loetje. Het pand uit 1951 waar Loetje Rotterdam Centrum gevestigd is, ooit bekend als het KPN-gebouw, straalt sfeer en gezelligheid uit. Behalve een gezellig en eigentijds interieur is er ook een fijn terras met uitzicht op de imponerende Markthal.

Kop van Zuid

Aan de Wilhelminapier op de Kop van Zuid vind je de tweede vestiging van Loetje in Rotterdam. Onder de woontoren Montevideo biedt Loetje een sfeervol restaurant. Je kunt zowel binnen als buiten van de beroemde biefstuk of een ander heerlijk gerecht of drankje genieten. De plek biedt prachtig uitzicht op de Rotterdamse Rijnhaven.

Wat staat er op het menu

Loetje Rotterdam begint de dag met een ontbijt- en gebakmenu dat tot 16:00 te bestellen is. De specialiteit is een medium rare gebakken biefstuk die geserveerd wordt in jus met witbrood. Ook zijn er vele andere gerechten te bestellen, waaronder verschillende vegetarische opties en salades.

Als je binnen wilt zitten, is het nodig een tafel te reserveren. Dit kan snel en gemakkelijk online. Op het terras kun je plaatsnemen zonder reservering.

Nog meer Loetje

Behalve Loetje Rotterdam Centrum en Loetje op de Kop van Zuid zijn er nog behoorlijk wat andere restaurants verspreid over Nederland. Zo vind je onder andere Loetje Den Haag, Loetje Breda, Loetje Eindhoven, Loetje Nijmegen, Loetje Utrecht, en verschillende vestigingen in Amsterdam.

Naast restaurants biedt Loetje ook zaalverhuur voor evenementen zoals vergaderingen, feesten of andere bijeenkomsten. Daarnaast is er in Overveen een hotel.

Vorige

LUXOR Rotterdam

ART Hotel Rotterdam

Volgende