Kunsthal Rotterdam

| | ,

De Kunsthal Rotterdam staat meestal hoog op het lijstje van de gemiddelde museumbezoeker in Rotterdam. Zowel de architectuur van het gebouw als de verscheidenheid aan tentoonstellingen zijn voor velen een inspiratie om een bezoek aan dit museum te brengen.

Aangezien de Kunsthal geen vaste, eigen collectie heeft, is er veel vrijheid om tentoonstellingen te organiseren. Zo kun je dan ook meer dan twintig verschillende en uiteenlopende tentoonstellingen per jaar bezoeken.

Kunsthal, een kunstwerk op zich

Dat het design van architect Rem Koolhaas bijzonder en uitdagend was, bleek wel tijdens de opening in 1992. Kunsthal Rotterdam wordt vaak een kunstwerk op zich genoemd. De grootste galerij lijkt te zweven, en de hellende vloer die je langs de tentoonstellingen leidt is vanaf dag één een groot succes.

Er zijn drie zalen in de Kunsthal die met elkaar verbonden zijn door schuine hellingen. Ook bevinden zich er een restaurant, een auditorium, en een Kunsthalwinkel met een grote verscheidenheid aan boeken.

Tentoonstellingen in de Kunsthal

Men komt vanuit de hele wereld naar de Kunsthal om de bijzondere en gevarieerde tentoonstellingen te bezichtigen. De missie van Kunsthal Rotterdam is dan ook dat hoge kwaliteit cultuur toegankelijk wordt voor een breed publiek. Tentoonstellingen kunnen variëren van auto-ontwerpen tot de modewereld van Jean Paul Gaultier.

De innovatieve Kunsthal weet jong en oud publiek te interesseren voor een bezoek en speelt in op de actualiteit. Zo was er laatst een performance door tieners geïnspireerd op de wereldwijde tik-tok hype. Je kunt de Kunsthal ook bezoeken tijdens de Museumnacht waar Kunsthal Rotterdam, net als 34 andere instellingen, hun deuren tot 1 uur ´s nachts openen en je met één ticket alle musea kunt bezoeken.

Wandel door het Museumpark

Maak een wandeling door het Museumpark en bezoek ook andere musea in Rotterdam. De Kunsthal ligt in dit inspirerende park en de paden leiden je naar andere musea zoals het Natuurhistorisch Museum Rotterdam, het Chabot Museum, het Nieuwe Instituut, en Museum Boijmans van Beuningen. Ook het Wereldmuseum Rotterdam ligt op loopafstand.

Het Museumpark is ook ontworpen door Koolhaas, samen met OMA (Office for Metropolitan Architecture). Het is een groene oase waar je de drukte van de stad kunt ontvluchten en waar je veel bijzondere beeldhouwkunst en inspirerende objecten vindt.

Vorige

De Bijenkorf Rotterdam

LUXOR Rotterdam

Volgende