Hilton Rotterdam

| | , ,

Midden in het hart van Rotterdam ligt Hilton Rotterdam, een vijfsterrenhotel met luxe kamers, restaurants en zalen. Hilton Hotels worden van oorsprong gebouwd in lijn met een speciale hotelkamers en service standaard, met als doel dat de (Amerikaanse) toerist zich meteen thuis voelt. Er is wel ruimte voor de lokale cultuur, die terug mag komen in de bars, restaurants en winkels in een Hilton Hotel. De architect die Hilton Rotterdam ontwierp, deed dit om een luxueuze Amerikaanse stijl uit de jaren vijftig weer te geven. Dit betekent: kleine en uniforme kamers, perfecte service en grote openbare ruimten. Zo bestaat Hilton Rotterdam uit een onderbouw met de lobby, een restaurant, een balzaal en een vergaderruimte, en een bovenbouw waar de kamers over acht verdiepingen verdeeld zijn. Aan de Kruiskade zijde van het Hilton hotel zijn luxe winkels te vinden.

Hilton Rotterdam telt 254 kamers en suites, die na de uitgebreide renovatie in de zomer van 2013 opgeleverd werden en zo een tijdloze, stijlvolle en technologische uitstraling hebben gekregen. Ook is er kosteloze wifi beschikbaar in publieke ruimtes van het hotel. Er zijn verschillende kamertypes variƫrend van deluxe kamer met kingsize bed, tot een king executive-suite en de grote presidentiƫle suite op de bovenste verdieping, deze suite heeft een indrukwekkend uitzicht op de Coolsingel. Ook zijn er enkele vergaderzalen, boardrooms, en de balzaal Le Jardin waar plek is voor maar liefst 325 personen. Deze ruimtes zijn te huren voor vergaderingen, bruiloften, (sociale) evenementen, of besloten diner. Rotterdam Centraal Station, Lijnbaan, het Oude Luxor Theater en de Doelen liggen allemaal op loopafstand van Hilton Rotterdam.

Eten en Drinken in het Hilton Hotel in Rotterdam

Hilton Rotterdam heeft een bar, lobbyloungebar, cocktailclub en twee restaurants. Er is voor ieder wat wils. Zo kun je in restaurant JAQ eerlijke, pure gerechten nuttigen onder het concept all-day-dining. De bar in het hotel is stijlvol ingericht en biedt lokale biersoorten, cocktails en hapjes. Ook kun je terecht in cocktailclub HUGH.

Daarnaast is Hilton Rotterdam ook het thuis van Joelia, het met een Michelinster bekroonde restaurant van Mario de Ridder. Hilton Rotterdam is dus, behalve een luxe en comfortabel hotel, ook een plek om te eten, drinken, vergaderen en feesten.

Geschiedenis van Hilton Rotterdam

Tijdens de wederopbouwfase na de Tweede Wereldoorlog werden er plannen gemaakt voor de bouw van een hotel aan het Hofplein in Rotterdam. Eind jaren vijftig begon het toerisme te groeien en kwam hotelbouw op de urgentielijst te staan. In 1958 besloot het Hilton concern tegelijk in Rotterdam en Amsterdam tot de bouw van een hotel. Hilton Rotterdam is ontworpen door architect H. Maaskant samen met architect F.W. de Vlaming. Maaskant maakte al begin jaren vijftig een schets van een mogelijk hotel aan het Hofplein. Dit idee werd later door hem en De Vlaming uitgewerkt.

Hilton Hotel op de hoek van Weena en Coolsingel in Rotterdam gaat te boek als de derde vestiging van het Hilton concern in Europa. Het hotel is in 2012 compleet vernieuwd, waardoor de hoofdingang is verplaatst van de Kruiskade naar het Weena. Tijdens de viering van haar vijftigjarige bestaan is het Hilton gekroond tot Rijksmonument en staat het nu op de lijst met bijzondere gebouwen en plekken in Nederland die voor altijd bewaard moeten blijven.

Vorige

CORRECT Rotterdam

Annabel Rotterdam

Volgende