Fotomuseum Rotterdam

| | ,

Het Nederlands Fotomuseum Rotterdam geeft je middels fotografie een vernieuwende kijk op de wereld en meer inzicht in een grote verscheidenheid maatschappelijke thema´s. Sinds het einde van de jaren tachtig beheert het Fotomuseum Rotterdam een groot gedeelte van het Nederlands fotografisch erfgoed. Tentoonstellingsthema´s kunnen artistiek of maatschappelijk zijn, of focussen rondom een (inter-)nationale fotograaf.

Nationale en internationale fotografie wordt in tentoonstellingen, verhalen, boeken en video´s gepresenteerd. Ook gebruikt het Nederlands Fotomuseum hedendaagse technieken en maakt zo een digitale collectie, bestaande uit zo´n 120.000 foto´s, toegankelijk voor iedereen. De vaste collectie laat grote namen zien en winnaars van de World Press Foto, maar biedt ook ruimte aan jong talent.

Maak kennis met Nederlandse fotografie

De vaste collectie van het Fotomuseum Rotterdam bestaat uit meer dan 160 archieven die fotografen uit heden en verleden belichten. Het museum is dan ook van groot belang voor het visuele Nederlandse erfgoed. Een ander museum in Nederland die eigentijdse en historische fotografie op bijzondere manier tentoonstelt, is Foam Museum Amsterdam. Ook hier komen alle aspecten van fotografie uitgebreid aan bod.

In het Nederlands Fotomuseum Rotterdam en Foam Museum Amsterdam kun je kennis maken met Nederlandse en internationale fotografie. De vaste collectie groeit ieder jaar door aankopen, nalatenschappen en schenkingen.

Verscheidenheid aan tentoonstellingen

Het Nederlands Fotomuseum Rotterdam biedt altijd ruimte aan vele tentoonstellingen tegelijkertijd. Op dit moment kun je bijvoorbeeld De Collectie belicht door Marwam Magroun aanschouwen, of het eigentijdse De Migrant | Anaïs López.

Ook presenteert het Nederlands Fotomuseum regelmatig nieuwe tentoonstellingsthema´s en data, zoals Rotterdam Werkt dat vanaf 18 september 2020 te zien is. De tentoonstellingen hebben een actueel vertrekpunt en maken gebruikt van nieuwe presentatieplatforms en moderne technieken.

Las Palmas Rotterdam

Fotomuseum Rotterdam is gevestigd in een uniek gebouw in de havenstad, namelijk het industriële pand Las Palmas. Dit was het werkplaatsengebouw en pakhuis van de Holland-Amerika Lijn op de Wilhelminapier. Een bijzondere historie die nog altijd in Las Palmas aanwezig is, ook al werd het gebouw in 2006 gerenoveerd.

Het Nederlands Fotomuseum Rotterdam bevindt zich op de Kop van Zuid en kan met de auto of het openbaar vervoer bereikt worden. Je kunt er onder andere met de tram, de metro of de Watertaxi Rotterdam naartoe.

MaandagGesloten
Dinsdag11:00 – 17:00
Woensdag11:00 – 17:00
Donderdag11:00 – 17:00
Vrijdag11:00 – 17:00
Zaterdag11:00 – 17:00
Zondag11:00 – 17:00
Openingstijden Nederlands Fotomuseum Rotterdam
Vorige

ART Hotel Rotterdam

Foodhallen Rotterdam

Volgende