Foodhallen Rotterdam

| | , ,

Het vieren van een wereld aan smaken staat centraal in de Foodhallen. In 2014 opgericht door ondernemers in Amsterdam, opende daarna Foodhallen Rotterdam en al snel volgde ook Foodhallen Den Haag. Foodhallen Rotterdam is een reis door de wereld van smaken op de Kop van Zuid.

Ondernemers van de Foodhallen stellen dat eetcultuur het toppunt van diversiteit is. Eten kan mensen met elkaar verbinden en een prachtige locatie maakt dit nog makkelijker. Zo is Foodhallen Rotterdam gevestigd in het monumentale Pakhuis Meesteren, waar vanaf 1818 uit verre landen exotische ingrediënten werden opgeslagen. Nu is het industriële pand gevuld met liefhebbers van goed eten en een gezellige sfeer.

Livemuziek en Gezelligheid

Iedere dinsdag wordt er in de foodhal Rotterdam opgetreden en kun je genieten van Beats, Bands and Bites. Ook worden er met enige regelmaat Dj’s uitgenodigd om de sfeer op te leuken.

Momenteel zijn negen stands bezet en zijn er drie bars. Het interieur van Foodhallen Rotterdam onderscheid zich door houten tafels en stoelen, een knipoog naar de zeelieden uit de vorige eeuw die in het Pakhuis Meesteren rondliepen en hun maaltijden nuttigden.

Bites in de Foodhallen Rotterdam

De negen stands waar je momenteel eten kunt bestellen in Foodhallen Rotterdam zijn van vele markten thuis. De meeste stands worden bemand door Rotterdamse ondernemers. Zo is er Baomazing met bao´s en dim sum. In die lijn zijn er ook Vietyam met Vietnamees streetfood en Mori waar je sushi kunt eten. Backyard biedt plantaardige en veganistische gerechten.

Taqueria Lima is de enige stand die ook in Amsterdam te vinden is. Hier kun je terecht voor taco´s en andere Mexicaanse lekkernijen. Ftou specialiseert zich in Grieks eten, en Caribinoo Latino biedt kleurrijke gerechten aan. Heb je trek in een burger of bitterballen? Ga dan naar Bavette.

Drankjes in de Foodhallen Rotterdam

Van al dat eten krijg je natuurlijk dorst en er zijn dan ook drie centrale bars in de Foodhallen Rotterdam te vinden waar je drankjes kunt bestellen. Voor de vroege vogels is er de Coffee Corner. Liefhebbers van wijn en gin-tonic kunnen terecht bij Wine, Gin & Tonic Bar. Bij de Main Bar vind je alles wat je nodig hebt.

Vorige

Fotomuseum Rotterdam

Waterbus Rotterdam

Volgende