Euromast Rotterdam

| | , , ,

De Euromast Rotterdam is een echt icoon van de stad en is gelegen in een mooi park. Vanaf de Euromast word je getrakteerd op een fantastisch uitzicht over de stad en op heldere dagen kun je zelfs Den Haag zien liggen. De toren maakt deel uit van de World Federations of Great Towers, of wel WFGT; een lijst van 37 hoogste en mooiste torens ter wereld. Zo vind je op deze lijst andere de Burj Khalifa en de Eiffeltoren.

De begane grond van de toren heeft een To Go Restaurant waar je onder andere koffie, snacks en lunch kunt krijgen om daar en op dat moment te nuttigen, of mee te nemen. Natuurlijk is er ook het bekende restaurant op 96 meter hoogte waar je, naast heerlijk eten, ook fantastische vergezichten voorgeschoteld krijgt. Je kunt hier kiezen voor een brunch, lunch, diner, high tea of high wine. Verder vind je in de Euromast twee suites die zich boven het restaurant bevinden. Houdt er wel rekening mee dat het platform dat zich voor de ramen bevindt, geopend is tot 22:00 uur, en dat dit voor iedere bezoeker toegankelijk is. Je kunt je toegangstickets online bestellen. Online kan ook een arrangement voor het restaurant geboekt worden.

Verder naar grote hoogte of weer naar beneden

Durf je nog hoger?

 De lift in de Euromast neemt je mee naar 100 meter hoogte. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad, de Rotterdamse haven en andere iconen zoals de Erasmusbrug. Maar de Euromast is hoger dan 100 meter. Wil je nog verder? Dat kan met de ronddraaiende glazen Euroscoop die je meeneemt naar 185 meter hoogte.

Abseilen

 Wil je nog meer adrenaline voelen? De Euromast biedt de mogelijkheid tot abseilen en tokkelen. Tijdens het abseilen bepaal je zelf hoe snel je daalt. Het tokkelen is een snelle daling langs een metalen kabel.

De geschiedenis van de Euromast

Voor het ontstaan van de Euromast in Rotterdam gaan we terug naar het jaar 1960. In dat jaar werd de toren geplaatst voor de Floriade, een evenement voor bloemen en tuinbouw in het park naast de Euromast. Op 25 maart 1960 opende de toren met een hoogte van 107 meter. Het restaurant dat 240.000 kilo weegt en zich bijna aan de toenmalige top bevindt, werd in vijf dagen tijd naar boven gehesen. Na acht jaar mocht de Euromast zich niet langer het hoogste gebouw van de stad noemen, en dus werd er in 1970 nog eens 85 meter aan de toren toegevoegd. Deze toevoeging kreeg de naam Space Tower en langs dit gedeelte van de toren kun je tot 185 meter hoogte stijgen met een roterende glazen Euroscoop.

Euromast Rotterdam is inmiddels Rijksmonument en is zo beschermd stadsgezicht geworden. In 2004 heeft de Euromast met hulp van de Hotel New York Groep een flinke make-over gekregen. Zo is het interieur volledig aangepakt en ontworpen door Jan des Bouvrie. Leuk weetje: de naam Euromast is gekozen, omdat het midden in het Eurogebied ligt en mast een bijna universeel woord is dat in vele talen dezelfde betekenis heeft.

De skyline van Rotterdam is zeer indrukwekkend en vanuit de Euromast 360 graden te zien. Wil je veilig en vanaf een hoogte van 185 meter over Rotterdam kijken, koop dan hier je toegangskaart voor de Euroscoop. Wij beloven je een prachtige ervaring.

Vorige

Cinerama Rotterdam

The Slaak hotel Rotterdam

Volgende