Diergaarde Blijdorp

| | ,

In Noord Rotterdam, niet ver van het Centraal Station, vind je Diergaarde Blijdorp. Hier kun je urenlang struinen door de prachtige tuinen en je verwonderen over de hoeveelheid exotische dieren die je tegenkomt. Als je door de dierentuin loopt zul je behalve een leuke tijd ook veel interessants te weten komen over de dieren.

Rotterdam Zoo heeft onder andere een prachtig overdekt Oceanium, compleet met haaien, exotische vissen en pijlstaartroggen. Bokito, de beroemde gorilla, is ook nog altijd te bezoeken. De dierentuin mag daarnaast Europa’s grootste vlindertuin op haar naam zetten, Amazonica. Hier vind je vele soorten vlinders, piranha’s en anaconda’s. De dierentuin maakt het mogelijk om in een dag de flora en fauna van Noord-Amerika, Azië en Afrika te ontdekken. Breng een bezoek met je familie of vrienden. Er wordt ook veel georganiseerd voor scholen. Wil je de dierentuin nog beter leren kennen? Reserveer dan een rondleiding waarbij je een unieke kijk achter de schermen krijgt.

Leuke arrangementen

De dierentuin biedt veel verschillende arrangementen. Zo is er Blijdorp At Night, waar je na sluitingstijd van het park een spannende rondleiding krijgt terwijl het langzaam donker wordt, en je daarna kunt dineren. Ook zijn er arrangementen voor kinderen, volwassenen, fotografen, groepen en bijvoorbeeld opa’s en oma’s die met hun kleinkinderen een bezoek aan de Blijdorp brengen.

Het is raadzaam je ticket online te kopen. Wil je de dierentuin gedurende het jaar vaker bezoeken? Dan kan een abonnement interessant zijn. Klik hier om je toegangskaartje te kopen.

Maandag09:00 – 17:00
Dinsdag09:00 – 17:00
Woensdag09:00 – 17:00
Donderdag09:00 – 17:00
Vrijdag09:00 – 17:00
Zaterdag09:00 – 17:00
Zondag09:00 – 17:00
Online reserveren is verplicht vanwege de corona maatregelen

Bereikbaarheid

Blijdorp goed te bereiken op 15 minuten loopafstand van Centraal Station Rotterdam. Direct voor de dierentuin is een grote parkeerplaats te vinden die via Afslag Blijdorp aan de A20 goed te bereiken is. Het wordt zo wel heel makkelijk om een dagje naar de dierentuin te gaan, dus waar wacht je nog op?

De geschiedenis van de Rotterdamse dierentuin Blijdorp

Je zult het misschien niet geloven, maar de dierentuin Rotterdam Zoo zoals we deze vandaag de dag kennen, begon als een tijdverdrijf van twee spoorweg beambten. In het jaar 1856 zochten zij een plek voor hun exotische vogels en vonden dit in een spoortuintje in het centrum van Rotterdam. Een jaar later werd de Rotterdamse Diergaarde opgericht met aan het hoofd de leeuwentemmer Henri Martin. Beetje bij beetje breidde de Diergaarde zich uit en al gauw was er een vogel-, reptielen- en apenhuis en andere verblijven met exotische dieren.

De Gemeente Rotterdam vond dat de Diergaarde naar een andere plek moest verhuizen en daarom begon vanaf 1938 de bouw van Diergaarde Blijdorp, gelegen in de gelijknamige polder Blijdorp. Ontworpen door architect Sybold van Ravesteyn is het toegangshek aan de Van Aerssenlaan 47 tegenwoordig een Rijksmonument. Het bombardement van de Tweede Wereldoorlog deed vele dierenlevens verloren gaan, en in de chaos werden de nog levende dieren naar de onafgebouwde dierentuin in Blijdorp verhuisd. Inmiddels bevindt Rotterdam Zoo Blijdorp zich nog altijd ten noorden van de stad en bestaat het al ruim 160 jaar. Tegenwoordig staat respect voor de dieren en hun omgeving centraal. Daarnaast schenkt de dierentuin veel aandacht aan educatie.

De grote gorilla Bokito was uitgebreid in het nieuws
Vorige

Markthal Rotterdam

Zuidplein Rotterdam

Volgende