CORRECT Rotterdam

| |

Ruim tachtig jaar is Correct al een begrip in Rotterdam. De geschiedenis van dit familiebedrijf gaat terug naar opa Frans, de man die het bedrijf net voor de Tweede Wereldoorlog startte. Het begon allemaal in het jaar 1940, toen Frans de Jong zich richtte op de verkoop van tweedehands radio´s en stofzuigers in een kleine zaak aan de Zaagmolenstraat in het Noorden van Rotterdam. Zijn familie woonde in de kamers achter de zaak. Frans moest tijdens de Tweede Wereldoorlog voor de Duitsers werken en in die moeilijke periode stond oma de Jong er alleen voor om de zaak draaiende te houden. Na de oorlog ging Frans weer aan het werk in zijn winkel en beetje bij beetje werd Correct een begrip in de havenstad.

In 1957 opende Frans De Correct Platenpijp, waar platenspelers en lp´s werden verkocht. De Platenpijp droeg bij aan het succes en de groei van Correct. Aan het begin van de zeventiger jaren verhuisde Correct naar een grote zaak op de Bergweg, en veranderde het voormalige filmtheater met haar 1200 vierkante meter in de grootste elektronicawinkel van Rotterdam. De jaren die volgde waren de gouden jaren van Correct. Inmiddels is de winkel naar een kleiner pand aan de Ceintuurbaan verhuisd en runnen kleinzoon Frans en kleindochter Kitty de onderneming in de voetsporen van hun opa.

CORRECT Rotterdam

Correct is uitgegroeid tot een specialist in televisies, audioapparatuur, HiFi, car-navigatie, hoofdtelefoons en elektronica accessoires. De winkel is zo opgezet dat de meeste producten zijn uitgestald en ook uitgeprobeerd kunnen worden. Beeld en geluid staan hierbij centraal. Correct Rotterdam is zeven dag per week geopend en biedt tegenwoordig, naast elektronica, een grote verscheidenheid aan andere producten aan.

Er worden uiteraard computers en printers verkocht, maar kun je er ook terecht voor fiets toebehoren, huisgoed, witgoed, marine en watersport, meubels en verlichting. Sportkleding, horloges, persoonlijke verzorging en apparatuur voor fun-cooking staan ook tussen de lange lijst producten die Correct Rotterdam aanbiedt. Daarnaast zijn er ook boeken, cd´s, dvd´s, DJ-gear en instrumenten verkrijgbaar. Dus of je nu op zoek bent naar een televisie, een wasmachine, een melkopschuimer, koffiezetter of sportkleding, bij Correct ben je aan het juiste adres.

Rotterdams Radio Museum

Nauw verbonden aan Correct is het Rotterdams Radio Museum, dat momenteel te vinden is boven de winkel van Correct in Rotterdam. Opgericht in 1998 door wijlen Harry de Jong sr., de zoon van Frans de Jong die Correct startte, opende de Stichting Rotterdams Radio Museum. Het Museum wordt in stand gehouden door bedreven vrijwilligers die dagelijks werken aan het onderhoud en de presentatie van de collectie.

Met als doelstelling de unieke verzameling historisch radio-, televisie-, communicatie-, computer- en elektronische registratieapparatuur in stand te houden, exposeert het Museum ongeveer 2000 televisies, radio´s en andere elektronische producten. Zo wordt de elektronische geschiedenis geëerd en wordt de technologische evolutie op een interessante manier gepresenteerd. Ook is er een collectie die focust op maritieme producten en zendtechniek. Het Rotterdams Radio Museum heeft daarnaast een bibliotheek waar onder andere tijdschriften, boeken, cd´s, dvd´s, en nog werkende videotapes en diskettes bekeken kunnen worden.

Openingstijden Correct Rotterdam

Maandag9:30 – 18:00
Dinsdag9:30 – 18:00
Woensdag9:30 – 18:00
Donderdag9:30 – 18:00
Vrijdag9:30 – 21:00
Zaterdag9:30 – 18:00
Zondag12:00 – 17:00

Op de volgende feestdagen is de winkel gesloten

Eerste Paasdag4-04-2021Gesloten
Koningsdag27-04-2021Gesloten
Hemelvaartsdag13-05-2021Gesloten
Eerste Pinksterdag23-05-2021Gesloten
Eerste kerstdag25-12-2020Gesloten
Tweede kerstdag26-12-2020Gesloten
Nieuwjaarsdag1-01-2021Gesloten
Vorige

BIRD Rotterdam

Hilton Rotterdam

Volgende