Cinerama Rotterdam

| | , ,

Cinerama Filmtheater Rotterdam staat synoniem voor een heerlijk avondje uit. Het heeft zeven bioscoopzalen en een brede programmering, van kaskrakers uit Hollywood tot Arthouse. Cinerama is te vinden aan Westblaak 18, een filmtheater met aandacht voor comfort, beeld en een levensecht geluid.

Ook vind je in Cinerama Rotterdam een lounge waar je een drankje kunt nuttigen en plaats kan nemen aan een leestafel waar altijd nieuwe media te vinden is. Cinerama organiseert ook leuke combinatietickets en acties met bijvoorbeeld Hartig-Bistro, een restaurant om de hoek bij Cinerama in de Hartmansstraat. Hier krijg je bijvoorbeeld, tegen inlevering van je bioscoopkaartje, een gratis wijntje, biertje of frisdrank.

Reserveren of een kaartje aan de deur

Dagelijks opent de kassa van Cinerama Filmtheater Rotterdam een kwartier voor het begin van de eerste film tot een kwartier na begin van de laatste film op een avond. Wil je zeker zijn van een plek in de bioscoop? Reserveer dan tussen 13:00 en 22:00 uur via (010) 411 53 00.

Bij Cinerama Rotterdam is de Rotterdampas altijd geldig en hiermee krijg je een korting van 2,50 euro op alle voorstellingen. Ook heeft het Filmtheater een Cinevillepas waarmee je voor een vaste prijs per maand onbeperkt naar de film kan. Verder zijn er onder andere 65+ tickets, familietickets, en studententickets. Voor films die langer dan 135 minuten duren of 3D zijn, wordt een toeslag gerekend.

De geschiedenis van Cinerama Rotterdam

Cinerama Rotterdam aan de Westblaak begon zijn carrière lang geleden met het Scala theater dat voor de Tweede Wereldoorlog gevestigd was aan de West-Kruiskade. Dit pand werd echter door de oorlog verwoest. Later werd Scala in de noodbioscoop Lutusca voortgezet, waar de laatste lettergreep duidt op Scala. Het was 1952 toen Scala naar een nieuw pand verhuisde aan de Westblaak. Het kreeg een luifel die 2,5 meter uitstak en een ingang van 6,5 meter hoog en was dus indrukwekkend voor die tijd. Aan beide kanten van de kassa werden de muren versierd met mooie mozaïek. In 1957 werd de bioscoop officieel geopend met de film Charlie Chaplins; A King in New York.

Scala had het echter moeilijk doordat weinig mensen de uithoek wisten te vinden en zo werd het zeven maanden na de opening al verkocht aan de Westlandse Hypotheekbank. In 1960 wordt het gebouw in gebruik genomen om als Cinerama bioscoop verder te gaan. Cinerama was een filmsysteem voor breedbeeldfilms die geprojecteerd werden op een gebogen projectiescherm bestaande uit drie gesynchroniseerde 35mm-projectoren. Het projectiescherm van 32 bij 9 meter trok volle zalen, het probleem was echter dat er maar weinig films voor dit soort doek gemaakt werden. De bioscoop was vanaf dag één populair doordat er veel beenruimte was, de stoelen groot en goed gepositioneerd waren met een hoge hellingsgraad, waardoor bezoekers goed naar het doek konden kijken. Door de weinige Cinerama films begon de bioscoop al gauw met het vertonen van 70-mm films. Het Meerburg-concern verbouwd de bioscoop in 1978 en voegt vier kleine zalen toe. Inmiddels is Cinerama Filmtheater Rotterdam onderdeel van het Kinepolis concern en is het nog altijd een populaire bioscoop in de havenstad.

Vorige

Maritiem Museum Rotterdam

Euromast Rotterdam

Volgende