Bruggenloop Rotterdam

| | , ,

Inmiddels wordt de DSW Bruggenloop Rotterdam gezien als een jaarafsluiting van de hardloopkalender. Het evenement vindt dan ook half december plaats, dit jaar om precies te zijn op 13 december 2020. Door COVID-19 is het programma voor dit jaar nog niet bekend. Het parcours slingert 15 kilometer door hartje Rotterdam over de mooiste bruggen van de stad. Er wordt in de namiddag en vroege avond gerend waardoor de kerstsfeer voelbaar is met alle extra lampjes en versieringen die de straten verlichten. Ook de prachtige Rotterdamse skyline komt tijdens de run goed tot zijn recht. De Bruggenloop gaat over meerdere bruggen in de stad, waarbij de Erasmusbrug, de Willemsbrug en de Brienenoordbrug regelmatig in het parcours worden opgenomen. Wil je meedoen aan dit hardloopevenement? Je kunt je inschrijven met een individuele deelname of een Business Run. Iedere deelnemer krijg een unieke herinneringsmedaille na de finish en er vindt daarnaast een huldiging plaats voor de drie snelste vrouwen en de beste mannen. Ook voor de Business Run deelnemers zijn er huldigingen zoals snelste man en eerste vrouw, snelste Wedstrijdteam en snelste Recreantenteam. Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te kunnen nemen.

De individuele deelname is voor fanatieke hardlopers die met dit evenement vaak hun hardloopjaar afsluiten. Business Run deelnemers rennen in teams van drie tot vijf personen. Het is een unieke manier om een bedrijfsjaar af te sluiten met business relaties en collega´s. Gezellig, sportief, vitaal en zakelijk; het zijn allemaal kernwoorden die in dit evenement samenkomen. De Business Run teams worden ontvangen in het Maasgebouw van De Kuip waar een speciale kerstsfeer voor een leuke sfeer zorgt. Deelname aan de Business Run betekent dat je vele extra’s tot je beschikking hebt, zoals exclusieve parkeergelegenheid, na afloop een Kerstborrel en kleedruimte. Bedrijven kunnen zich inschrijven voor een Business Run met medewerkers uit het bedrijf. Als er gastlopers in het team meedoen, schrijft het bedrijf zich in als Bedrijven Recreantenloop.

Informatie voor de Lopers

Deelnemers van de Bruggenloop worden ingedeeld op leeftijd en geslacht. Tijdens de wedstrijd kun je de gelopen afstand bijhouden via borden die elke kilometer langs de weg staan. Ook zijn er tijdregistratiematten op 5 km, 10 km en bij de finish. Deelnemers die langer dan 70 minuten rennen over het 15 kilometer lange parcours wordt aangeraden twee of drie lagen kleding te dragen. Hierbij is het raadzaam dat de eerste laag thermo-ondergoed is, gemaakt van synthetische vezels. De tweede laag moet een shirt zijn met speciaal ademende stof en lange mouwen. Mocht het regenen en stevig waaien, dan wordt bovendien een derde laag aangeraden die je kleding water- en winddicht maakt.

De geschiedenis van de Bruggenloop in Rotterdam

Op 9 maart 1986 vond de eerste editie van de Bruggenloop plaats, een hardloopevenement dat in eerste instantie als eenmalige wedstrijd startte. De wedstrijd werd georganiseerd vanwege het honderdjarige bestaan van roeivereniging Nautilus. Met de hardloopwedstrijd wilde de vereniging extra geld inzamelen voor een nieuw clubgebouw. Uiteindelijk lukte het Nautilus om, samen met de Atletiekvereniging Rotterdam (AVR), de Bruggenloop te organiseren.

Tijdens de eerste jaren van de Bruggenloop waren start en finish bij de Oude Plantage. Het evenement was zo populair dat het aantal deelnemers het tweede jaar al verdubbelde. Doordat de Bruggenloop tijdens de beginjaren in het voorjaar plaatsvond, werd het door vele hardlopers beschouwd als een test voor de Marathon van Rotterdam. Het parcours en het aantal kilometers dat afgelegd wordt, zijn door de loop van de jaren flink veranderd. Tegenwoordig vindt de Bruggenloop plaats in de sfeervolle decembermaand en heeft het een nieuwe start: De Kuip. Het parcours heeft tegenwoordig een lengte van 15 kilometer.

Vorige

10x Bijzonder Overnachten in Rotterdam

SS Rotterdam

Volgende