BIRD Rotterdam

| | , ,

Charlie ´BIRD´ Parker is de bijnaam van de bekende Amerikaanse jazzsaxofonist en diende als inspiratie voor de naam BIRD van het jazzpodium onder de Hofbogen. Warmte, soul, jazz en andere muziekstijlen zijn toonaangevend voor de sfeer die de jazzclub uitstraalt. Wat in BIRD op de agenda staat moet vernieuwend zijn, opzwepend, urban en hot. Net als de stad Rotterdam is de programmering van de club eerlijk en een mix van culturen en stijlen.

Het programma van BIRD focust zich vooral op jazz, nieuwe elektronica, hiphop, soul en funk. Het is een club, podium en restaurant waar mensen samen kunnen komen om van een specifiek muziekgenre te kunnen genieten. BIRD wil met haar programma de geschiedenis van de Hofbogen nieuw leven geven en er een eenentwintigste eeuw draai aan geven. Naast muziek is er ook ruimte voor film, beeldende kunst en podiumdichters.

Pizza´s en de Garden of BIRD

Er kan in BIRD ook gegeten en gedronken worden. Zo is er een houtoven waar heerlijke, authentieke pizza´s worden klaargemaakt en kan er daarnaast van de kaart besteld worden. Er is ook een verrassingsmenu van de Chef´s Table verkrijgbaar. Als je hiervoor kiest krijg je een verscheidenheid aan kleine gerechten die je met je tafelgenoten kunt delen.

 Behalve in het sfeervolle interieur aan de binnenkant de Hofbogen, is het is in BIRD ook mogelijk om buiten te zitten in de aangelegde stadstuin met de naam Garden of BIRD. Hier vind je ook een cocktailbar. Kortom: Bij BIRD kun je terecht voor verschillende muziekstijlen en kunst onder het genot van een hapje en een drankje.

De geschiedenis van BIRD

Het is september 2010 wanneer voormalig programmeur van de inmiddels gesloten Club WATT Rotterdam, Philip Powel, het initiatief neemt om samen met twee partners jazzpodium BIRD te starten. Philip Powel was al jaren bezig met het plan een jazzpodium te openen en zag deze droom werkelijkheid worden met een pand onder het oude Station Hofplein. Het gebied rond de Hofbogen in Rotterdam is al ruim een eeuw decor voor muziek. Hier maakte men kennis met soul, R&B en funk uit Amerika, overgebracht door zeelieden en de eerste generatie Surinamers.

Onder de Hofbogen van voormalig Station Hofplein in Rotterdam Noord zijn vele nieuwe horecabedrijven gestart en na een renovatie van ongeveer een jaar, opende BIRD als één daarvan begin april 2011 haar deuren. Jazzmuziek en heerlijk eten staan centraal op deze plek. BIRD is onderdeel van de Mini-Mall, een verzameling van de creatieve ondernemingen onder het oude Station Hofplein. Bij BIRD kunnen ongeveer 250 mensen naar binnen, het is een poppodium net als het bekende Rotown op de Nieuwe Binnenweg.

Vorige

Waterbus Rotterdam

CORRECT Rotterdam

Volgende