Annabel Rotterdam

| | , ,

Annabel Rotterdam is een groot poppodium in de stad aan de Maas. Het ligt vlak bij het Centraal Station en is hierdoor goed te bereiken. Annabel is een podium voor toonaangevende nationale en internationale acts in allerlei genres. Soms knalt er elektronische muziek uit de speakers, een andere keer popmuziek, maar ook hiphop hoor je in het Rotterdamse poppodium.

Ieder jaar is er een uitgebreide agenda met festivals, optredens en vooral veel feestjes. Vooraf of na afloop kan er gegeten en gedronken worden op het terras van Biergarten Rotterdam.

Biergarten Rotterdam

Biergarten, de naam zegt het al: Hier staan bier en gezelligheid centraal. En dan wel in halve liters, direct van de tap met Nederlands gebrouwen bier van het merk Gulpener. Biergarten Rotterdam is te vinden naast Annabel en biedt een terras in de open lucht. Er wordt ook gebarbecued en muziek gedraaid. Zo is Biergarten uitgegroeid tot een populaire plek die vooral in de zomermaanden vol zit. Gebaseerd op het Duitse idee van een Biergarten is deze horecagelegenheid compleet met bankjes aangekleed wat het geheel een gezellig uitstraling geeft midden in de Rotterdamse urban jungle.

Behalve bier, worden er ook huisgemaakte limonades, frisdranken en wijnen geschonken. Naast gerechten van de BBQ, inspireren de zuidelijke staten van Amerika de keuken van Biergarten. Samen met Annabel worden vaak evenementen georganiseerd.

Luchtsingel en Op Het Dak

Het Schieblock, waar Annabel en Biergarten te vinden zijn, wordt omringd door een beroemde gele brug die de Luchtsingel wordt genoemd. Je kunt deze houten brug bewandelen vanaf verschillende opgangen aan de Schiekade en vanaf het oude Station Hofplein. De brug loopt door het Schieblock heen en verbindt direct met de ingang van Biergarten.

 De Luchtsingel geeft ook toegang tot het dakrestaurant Op Het Dak. Dat is de grootste dakakker van Europa waar je van vers en puur eten en drinken kunt genieten. Vanaf het dak van het Schieblock heb je een prachtig uitzicht over de stad Rotterdam, poppodium Annabel en Biergarten.

Annabel Rotterdam Adres

Het adres van Annabel in Rotterdam is: Schiestraat 20 Rotterdam, postcode 3013 AH

De geschiedenis van Annabel Rotterdam

Op loopafstand van het Centraal Station Rotterdam vind je de gouden driehoek van de Schiekade met daar gevestigd onder andere Annabel en Biergarten. Annabel Rotterdam is gevestigd in een oude betonfabriek en opende haar deuren in 2015. De oude betonfabriek heeft het afgelopen decennium verschillende functies gehad, waarvan de meest bekende die van discotheek Hollywood was. Vandaag de dag is het Annabel Rotterdam, een bekend poppodium in de stad.

De geschiedenis van de Biergarten Rotterdam

Biergarten opende in 2012 en werd het vanaf dat moment een populaire plek voor vooral de jongere generatie om samen te komen na een werkdag of voor een gezellige avond. Eerder zat er ook de club BAR, een club die begon als een tijdelijke, kleine bar. Helaas is BAR gesloten nadat het nachtleven in Rotterdam is teruggelopen.

Vorige

Hilton Rotterdam

KINO Rotterdam

Volgende