Adventure City Rotterdam

| | ,

Als je van klimmen en extreme sport houdt, ben je bij Adventure City Rotterdam aan het juiste adres. Dit indoor en outdoor klimpark heeft in totaal een ruimte van maar liefst 7.000 vierkante meter. Kinderen vanaf vier jaar en volwassenen kunnen hier terecht voor uren klimplezier. Er is hier binnen en buiten veel te beleven. Indoor kun je boulderen, waar je zonder klimpartner en klimgordel aan een muur omhoog gaat waaronder een dikke ondergrond je opvangt, mocht je vallen. Via Ferrata is een parcours waarbij je via houten tonnen, ijzeren treden en ladders je weg naar boven vindt. Binnen zijn er veel uitdagende klimparcoursen, is er een klimwand en voor de echte durfallen Freefall, waar je 10 meter gezekerd en veilig naar beneden springt. Voor kinderen vanaf vier jaar is er Speleo, een grottenstelsel gemaakt van buizen waar ze doorheen kunnen kruipen, en zijn er grote netten met touwbruggen. Deze puppy klimparcoursen zijn speciaal ontworpen voor kinderen in deze leeftijdsgroep.

Outdoor is er ook van alles te beleven. Er zijn ziplines en klimparcoursen met touwbruggen, ladders en evenwichtsbalken. Ook hier kun je een spannende Freefall Quick Jump doen van maar liefst 20 meter hoogte. Buiten vind je daarnaast de rollercoaster zipline, een tokkelbaan die voelt als een achtbaan waar je gezekerd naar beneden zoeft. Adventure City Rotterdam biedt verzorgde uitjes aan voor families, vrijgezellenfeestjes, schoolreizen en kinderfeestjes. Ook kun je er terecht voor bedrijfsuitjes en zijn er arrangementen voor teambuilding.

Vooraf reserveren

Adventure City adviseert om vooraf je bezoek online te reserveren via de website. Betalen kan gemakkelijke met iDEAL. Zo wordt de bezoekersstroom goed verdeeld en kun je alle parcoursen afleggen.

Het park stelt veiligheid boven alles en er lopen overal gecertificeerde kliminstructeurs rond. Daarnaast krijg je voordat je aan een zipline of parcours begint een veiligheid-instructie. Alle bezoekers worden gezekerd met het Expo Glider Systeem. Mocht je na al het klimmen trek krijgen, dan kun je bij de verwarmde horecagelegenheid terecht. Er is bij Adventure City Rotterdam aan alles gedacht, dus kom je gerust uitleven in dit unieke klimpark.

De geschiedenis van Adventure City Rotterdam

Adventure City Rotterdam is nog een jong park dat in 2018 geopend werd. Het verhaal achter dit grootste klimpark van Nederland gaat terug naar de wilde idee├źn van vader Jan en zoon Dion Stuijt. Deze doorgewinterde ondernemers die ook aan het roer van Monkey Town en Jump XL in Rotterdam staan, konden in 2018 eindelijk hun uniek concept starten met de overname van een tennishal in Charlois. In datzelfde jaar opende nog het indoor klimpark met maar liefst 2.000 vierkante meter aan klimmogelijkheden.

Aangezien de oude hal op een enorm terrein staat, zagen vader en zoon de mogelijkheid uit te breiden met een outdoor klimpark en dit gebeurde dan ook in april 2019. Vanaf dat moment hadden zij daarnaast de primeur met de eerste rollercoaster zip-line in Nederland. De voorliefde voor ziplinen en klimmen van de familie staat centraal in dit prachtige klimparadijs.

Plan je Bezoek

Het klimpark Adventure City is er voor de hele familie. Hieronder kun je eenvoudig je bezoek inplannen.

Adventure City Rotterdam is ook gezellig voor volwassenen, klimmen of teambuilding
Vorige

Polestar, de elektrische auto van de toekomst

Savoy Hotel Rotterdam

Volgende